Novosti Sport Događanja

Sportska zajednica raspodijelila 8,5 milijuna kuna, HNK Gorici najveći dio kolača

07.03.2018. / Redakcija

Na prošlotjednoj sjednici Skupštine Sportske zajednice jednoglasno je donesena odluka o Prijedlogu javnih potreba u športu za 2018. godinu. Gorički sport ove je godine za svoje potrebe dobio povećanje od pola milijuna kuna, tako da su ukupna izdvajanja za Zajednicu športskih udruga 8,5 milijuna kuna.

Od toga iznosa 2,2 milijuna kuna otpada na udruge od posebnog značenja, dok je ostatak sredstava namijenjen za programe športskih udruga, funkcioniranje Zajednice, zajedničke programe VG športa, programe Zajednice športskih udruga te za sportske škole.

-U proračun smo ponovno uvrstili i priredbe, kao i sportske škole. Također, određena sredstva uložit ćemo i u opremanje streljane u Lukavcu nabavkom novih mašina. Neki će reći da je dovoljno sredstava, ali da nisu dobro raspoređena. Naša je intencija uključivanje što većeg broja mladih u sport- rekao je tajnik Sportske zajednice Davor Štuban.

Na predloženi prijedlog nitko od okupljenih predstavnika klubova nije imao primjedbi te je on jednoglasno usvojen. Spomenimo tek kako je najveći dobitnik proračuna HNK Gorica s 1 790 000 kuna, slijedi prvoligaš HRK Gorica s 950 tisuća kuna, dok je KK Gorici pripalo 850 tisuća kuna.

Skupštinari su također jednoglasno prihvatili i izvješće o radu, izvješće Nadzornog i Etičkog odbora, a jednoglasni su bili i glede prijema HOK Gorice u punopravno članstvo Zajednice.

Domaćin sjednice bio je Streljački klub Turopolje iz Lukavca te legenda turopoljskog sporta Željko Vađić koji se svima još jednom zahvalio što su prepoznali streljanu, kao objekt u koji valja uložiti kako bi se u Lukavcu mogla održavati velika natjecanja.

-Ja vjerujem kako ćemo se mi vama zahvaliti dobrim rezultatima- rekao je Vađić pozvavši sve sportaše da pohode streljanu 30. lipnja i 1. srpnja kada će se na njoj održati finale Kupa Hrvatske,kada će i biti službeno otvorenje novoobnovljene streljane. (Dr)

Galerija slika

SPORTSKA ZAJEDNICA RASPODIJELILA 8,5 MILIJUNA KUNA, HNK GORICI NAJVEĆI DIO KOLAČA SPORTSKA ZAJEDNICA RASPODIJELILA 8,5 MILIJUNA KUNA, HNK GORICI NAJVEĆI DIO KOLAČA SPORTSKA ZAJEDNICA RASPODIJELILA 8,5 MILIJUNA KUNA, HNK GORICI NAJVEĆI DIO KOLAČA SPORTSKA ZAJEDNICA RASPODIJELILA 8,5 MILIJUNA KUNA, HNK GORICI NAJVEĆI DIO KOLAČA SPORTSKA ZAJEDNICA RASPODIJELILA 8,5 MILIJUNA KUNA, HNK GORICI NAJVEĆI DIO KOLAČA

Podijeli