Novosti Sport Događanja

Spkektakl Gorice i Cibone u Gradskoj dvorani: Jedan veliki pobjednički niz će se prekinuti

20.11.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u sjajnoj su formi, a prije nekoliko dana upisali su kod Adria Oil Škrljeva i sedmu uzastopnu pobjedu u HT Premijer ligi.

No, pred njima je najteži mogući izazov, jer im u goste stiže još uvijek neporažena Cibona.

Bit će to borba za vrh premijerligaške ljestvice i ekipa Josipa Sesara zaslužila je da u petak od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani ima veliku podršku navijača.

"Jedina zamjerka na prošlu utakmicu, ako uopće mogu naći, je naših 20 izgubljenih lopti. Nismo dobro reagirali na njihovu agresivnu igru," analizirao je prošli nastup strateg Gorice, koji u posljednje vrijeme ima problema s ozljedama igrača i još ne zna na koga sve može računati u petak. 

Jedan od onih koji bi trebao predvoditi je Mislav Brzoja, koji je ove sezone stigao u Gorice te se pokazao kao pravo i veliko pojačanje. 

"Kad smo smanjili broj pogrešaka, kad smo počeli trčati i bolje komunicirati u obrani i držati se naših principa, tada smo se odvojili i mirno priveli utakmicu kraju," komentirao je slavlje kod Škrljeva. 

'MAGIČNA' 83 POENA

Goričani jako dobro znaju kako je to dobiti Cibonu, jer je Sesarova momčad prošle sezone to napravila čak dva puta, i u Gradskoj sportskoj dvorani i u Draženovom domu.

U prvom dijelu prvenstva bilo je 83:76, dok je na gostovanju kod prvaka Hrvatske bilo gotovo identičnih 77:83.

Vukovima su i ove sezone okupirani nastupima u ABA ligi, u ponedjeljak su doma dobili Krku, što im je tek druga regionalna pobjeda, dok već u nedjelju gostuju u Srbiji kod Mege Bemaxa.

Ponovno Gorica ima odličnu priliku za osvajanje bodova, što prema prikazanom posljednjih tjedana i ne bi bilo nikakvo iznenađenje.

U svakom slučaj, jedan pobjednički niz će se ovog petka prekinuti, a mi se samo možemo nadati kako će košarkaši Cibone pognutih glava napustiti parket i kako će baš u Velikoj Gorici doživjeli prvi prvenstveni poraz.

U preostalim susretima devetog kola Šibenka dočekuje Split, u Jazinama se igra veliki gradski derbi Sonik Puntamike i Zadra, Vrijednosnice Osijek gostuju u Sinju kod Alkara, Zabok je domaćin Adria Oil Škrljevu, a Hermes Analitica igra protiv Dubrave Furnira.

Podijeli