Novosti Sport Događanja

Špikić zabio krasan gol u 'demoliranju' Rijeke, Dinamo uvjerljivo proslavio 'jesenski naslov prvaka'

14.11.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Dinama još su jednom demonstrirali svoju snagu i kvalitetu te su sjajnom partijom na Rujevici na savršen način zaključili ovaj jesenski dio sezone.

U mreži Rijeke završilo je čak sedam lopti, a jednom je zabio i naš Velikogoričanin Dario Špikić, koji je u 28. minuti poentirao za 0:3 na semaforu...

Špika je i pokrenuo akciju za pogodak, pronašao je Drmića na desnoj strani, koji majstorskom asistencijom pronalazi svog suigrača. Dario je utrčao iz drugog plana te je vrhunski prebacio istrčalog protivničkog vratara...

Na kraju, Dinamo je pregazio Rijeku, koja je u sudačkoj nadoknadi uspjela malo 'ušminkati' poraz i postaviti na konačnih 2:7 [VIDEO]. Oršić i Emreli bili su dvostruki strijelci, a uz Špikića, po jednom su zabili i Mišić i Josip Šutalo.

 

Plavi su tako u velikom stilu zaključili ovaj dio sezone i mogu zasluženo na zimski predah, barem oni igrači koji neće biti dio Vatrenih na Svjetskom prvenstvu.

Na vrhu ljestvice Dinamo ima šest bodova više od Hajduka, uz utakmicu manje, koju će u Puli protiv Istre 1961 odigrati u drugom dijelu sezone. Ove jeseni Čačićeva momčad je nastupala u Ligi prvaka, a jesensku titulu osvojila je i više nego zasluženo.

Špikić je bio važna karika svih tih uspjeha pa vjerujemo kako ga i u nastavku sezone čekaju velike stvari.

"Pogledamo li cijelu kalendarsku godinu vidjet ćemo da je Dinamo osvojio naslov, na otvaranju nove sezone podignuo i pokal Superkupa, plasirao se u Ligu prvaka gdje smo u grupnoj fazi praktički do zadnjeg kola bili u igri za nastavak natjecanja na europskoj sceni. Ipak smo ondje imali zaista tri respektabilna suparnika, ali naše prezentacije bile su takve da možemo reći da je Dinamu mjesto u Europi i to me posebno veseli. Želim naglasiti da je sjajan ovaj žar, elan i motiv naših igrača koji su uspjeli u sebi zatomiti toliki broj utakmica pri čemu im se nagomilao i psihološki i fizički umor, našli su snage i motiva da na ovakav sjajan način privedu utakmicu kraju, uključujući i onih 3:0 u prethodnom maksimirskom prvenstvenom dvoboju protiv Šibenika" istaknuo je strateg hrvatskog prvaka pa dodao:

"Na taj smo način učinili zadovoljnima i naše vjerne prstaše, za njih mi je posebno drago. Velike zasluge za sve ovo što smo napravili pripadaju i našim navijačima kao i svim ljudima u klubu, mojim suradnicima, a najveći su teret iznijeli naši igrači," naglasio je Čačić.

Dinamovci Dominik Livaković, Josip Šutalo, Mislav Oršić i Bruno Petković branit će boje Hrvatske u Kataru, a nadamo se kako ćemo u budućnosti u dresu reprezentacije gledati i Špikića.

Svjetsko prvenstvo počinje 20. studenog, a tri dana kasnije aktualni svjetski viceprvaci igraju prvu utakmicu, protiv Maroka.

U Dohi ćemo gledati i našu 'bombu' iz Okuja, Marcela Brozovića, ali i našeg velikogoričkog internacionalca i napadača Osasune, Antu Budimira, u kojeg izbornik Dalić ima ogromno povjerenje!

S nestrpljenjem čekamo početak!

Nastavak prvenstvene sezone predviđen je za 21. siječnja, a upravo će posljednjeplasirana Gorica gostovati tada na Maksimiru!

 

(Foto: GNK Dinamo Zagreb)

Podijeli