Novosti Sport Događanja

Špikić u otvaranju polufinala šokirao Dinamo, desetorica Goričana hrabro pala tek u produžecima na Maksimiru

28.04.2021. / Damir Žbulj

Tek nakon produžetaka nogometaši Gorice završili su ovosezonsku avanturu u Hrvatskom nogometnom kupu. Zaustavljeni su sa 4:1 u povijesnom polufinalu kod Dinama pa će ipak Plavi protiv Puljana igrati za Rabuzinovo sunce u Velikoj Gorici 19. svibnja.

Otvaranje susreta nije moglo biti bolje, već u trećoj minuti Matija Dvorneković, koji je ponio i kapetansku traku u ovom dvoboju, oduzeo je jednu loptu na suparničkoj polovici, Hamad je odlično proigrao natrčalog Špikića, koji pod pritiskom dvojice Dinamovaca pak majstorski pogađa u sam kut. Još jednom je Špika pogodio u mrežu svog budućeg kluba...

Sastav za polufinale 📋 #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Wednesday, April 28, 2021

 

Dinamo je u dvoboj krenuo bez Ademija i Majera i to se vidjelo na terenu. Izostanak Suka, Lovrića, Kalika i Steenvoordena kod Gorice nije se praktički niti primijetio i naš turopoljski prvoligaš bio je apsolutno ravnopravan suparnik u prvom poluvremenu. Mogla je Oreščaninova momčad u 34. minuti i povećati prednost, Hamad je oduzeo loptu Čabraji, ušao je u kazneni prostor, nije dobro pucao, ali na odbijenoj lopti katastrofalno je reagirao Matar i velika prilika otišla je u nepovrat.

 

[GALERIJA] 120 minuta nogometne bitke za finale Kupa pretočili smo u galeriju najboljih fotografija - pogledajte ih! ⬇️📷 FOTO: Cropix - Croatian Premium Photo & Video Agency

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Wednesday, April 28, 2021

 

Domaćin se na poluvremenu dodatno 'galvanizirao', ušli su naravno i Ademi i Majer i sve se promijenilo u nekoliko minuta. Prvo je spektakularno iz daljine pogodio Josip Mišić, a onda je i Cheick Keita nesmotreno dobio drugi žuti karton i ostavio desetoricu Goričana da se bore s nadmoćnijim suparnikom.

Izdržala je Gorica sve do kraja regularnog vremena, ali u produžecima nije imala šansi.

Prvo je Kristijan Jakić, gotovo na isti način kao i Mišić, fenomenalno pogodio s više od 20 metara. Banić je i ovog puta bio apsolutno nemoćan.

U drugom produžetku Dinamo je zaključio posao, prvo je zabio Majer, a nakon njega u samoj završnici i Ademi i to je možda i najveće priznanje za Goricu. Jedan europski Dinamo je golovima svojih najboljih igrača tek u završnici drugog produžetka uspio slomiti otpor desetorice Goričana.

Ostaje velika žal što se nije napravio i taj dodatni iskorak, ali nema vremena za 'plakanje', jer već u nedjelju je na rasporedu gostovanje kod Istre 1961, a do kraja sezone ostalo je još pet prvenstvenih kola i trebat će svim silama obraniti poziciju koja vodi u Europu.

 

(Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

 

Podijeli