Novosti Sport Događanja

Špikić proslavio titulu s Dinamom!

22.05.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Dinama obranili su naslov prvaka Hrvatske, a titulu su proslavili pred svojim navijačima i to 3:1 pobjedom nad najvećim rivalom Hajdukom.

Slavio je i naš Velikogoričanin Dario Špikić, koji je i protiv Splićana bio u početnoj postavi Plavih te je još jednom potvrdio kako će u budućnosti biti važna karika Dinamovih uspjeha!

U dramatičnom dvoboju na Maksimiru mrežu gostiju načeo je Bruno Petković, početkom drugog poluvremena. Zbog puno prekida utakmica je produžena više od 14 minuta, a u dodanom vremenu Hajduk je uspio izjednačiti preko Livaje, no, Mislav Oršić i Martin Baturina, duboko u sudačkoj nadoknadi, pobrinuli su se za savršen kraj sezone za navijače Dinama!

Špikić je svoj nogometni put počeo na Udarniku, prošao je sve mlađe selekcije Nogometne škole Dinama, a nakon neuspješne epizode na Poljudu stigao je u Goricu, gdje je potvrdio svoj ogroman talent i zaslužio svoje mjesto u mladoj U-21 reprezentaciji Hrvatske. Lani se vratio u Dinamo, ove sezone je zabio dva pogotka, a trener Ante Čačić ima sve više povjerenja u mogućnosti 23-godišnjeg ofenzivca.

Dinamo je sezonu završio sa sedam bodova prednosti ispred Hajduka i deset ispred Osijeka. Plavi su u vitrine pospremili 33. trofej državnog prvaka, od čega 23. u HNL-u, a ovo im je peta uzastopna titula, čak 16. u posljednjih 17 sezona!



Navijači su na Maksimiru pozdravili i legendarnu šampionsku generaciju iz 1982. godine, predvođenu 'trenerom svih trenera' Miroslavom Ćirom Blaževićem. Ovacije je zaslužio i naš Lomničanin Štef Deverić, koji je aktualnom kapetanu Ademiju uručio nagradu za najboljeg igrača, u izboru navijača Dinama.

 

 



(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Podijeli