Novosti Sport Događanja

Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje

09.10.2017. / Sportska redakcija

Lijepo je jutro nakon susreta trećeg kola Premijer lige pogledati tablicu na kojoj rukometaši Gorice drže prvo mjesto do kojeg su došli nakon sinoćnje pobjede protiv do tog trenutka neporaženog Poreča koji je u Srednjoškolskoj dvorani poražen s 28:22. Isti bodovni učinak kao i Goričani imaju i rukometaši Karlovca, Varaždina 1930 i Poreča, no u tom četverolistu Gorica ima najbolju gol razliku čime predvodi premijerligašku karavanu.

Do pobjede protiv odličnih gostiju iz Poreča nije bilo nimalo lako doći. Nakon prvih trideset minuta u kojima su se momčadi neprestano izmjenjivale u vodstvu rezultat je bio 13:13. No, u nastavku susreta domaći su rukometaši odlučili reći dosta te su u samo sedam minuta (od 32. do 39. minute) serijom 5:0 slomili otpor gostiju za vodstvo 19:14. Presudna se u tim trenucima pokazala igra Ivana Laljeka koji je u tu seriju ugradio dva pogotka. Uz njega važnu napadačku rolu ponovno je odigrao ubojiti Davor Ćavar koji je susret završio s deset pogodaka, a rampu je u presudnim trenucima spustio i Tomislav Sladoljev.

-Ne volim ja sebe posebno isticati, svi smo dobro odigrali te se vidi napredak. Svašta se događa, zbog čega doma treba uzimati bodove, a nadam se pokojem bodu i sa strane- nakon utakmice će vratar Tomislav Sladoljev koji je susret završio s 13 obrana.

Najvećih plus sedam igrači trenera Hrvoja Pekere imali su u 45. minuti (23:16). Pokušavali su gosti na razne načini u posljednjih desetak minuta stići do preokreta, a najbliže čemu su se približili bilo je na -4. Dalje od toga jednostavno nije išlo, te su bodovi na zadovoljstvo svih klupskih struktura ostali u Velikoj Gorici.

PREMIJER LIGA, 3. KOLO
HRK GORICA – RK POREČ 28:22 (13:13)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 2, Marjanović 4, Laljek 6, Matić 4, Pušić, Nedić, Božiček, Vladušić 2, Čurek, Ćavar 10, Sladoljev 13 obrana, Žarković, Goršeta, Horvačić, Barišić.
RK POREČ: Mataija 8, Thoss 1, Štifanić, Perić 2, Car 10 obrana, Mofardin 1, Petrov, Popović, Žagar, Filipović 3, Ventić, Rađaković 4, Gavranović 2, Pribetić 1.

Galerija slika

Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje Sladoljev i Ćavar za drugo rukometno slavlje

Podijeli