Novosti Sport Događanja

Sjajna Nina Vuković doprvakinja Hrvatske na 1500 i 3000 metara

01.07.2019. / Petar Brnada

Na Prvenstvu Hrvatske u atletici za mlađe juniorke koje je proteklog vikenda održano u Rijeci sjajna Nina Vuković iz Maraton kluba Velika Gorica srebrom se okitila u čak dvije discipline.

Najbolja klupska atletičarka i kapetanica, u subotu je utrku na 1500 metara istrčala za 4:54,76 što joj je donijelo prvu titulu do-prvakinje Hrvatske, da bi i idućeg dana potpuno briljirala na stazi.

Naime, drugog dana natjecanja došle su na red duže discipline te i utrka na 3000 metara. Nina Vuković je istrčala utrku života te osvaja novo srebro s rezultatom 10:12,52 i time postavlja novi osobni i klupski rekord za mlađe juniorke i seniorke.

Kako su dodali iz kluba, u prvoj jakosnoj skupini nastupile su i mlađe kadetkinje Tena Petračić i Ema Vuković i, iako pet godina mlađe od Nine, trče sjajno i postižu osobne i klupske rekorde za mlađe i starije kadetkinje. Tena Petračić je utrku istrčala za 5:02,61, čime je oborila klupski i kadetski rekord za tri sekunde, i plasirala se na peto mjesto, a Ema Vuković je za 5:09,59 završila na devetom mjestu.

U utrci na 3000 metara nastupile su i mlađe kadetkinje Tena Petračić, koja je utrku završila za 11:20,42, i Hana Tašaković, čije je prolazno vrijeme bilo (ujedno i novi osobni rekord) 11:24,38, plasiravši se na 5. i 6. mjesto u ukupnom poretku.

-Čestitamo našim mladim atletičarkama na sjajnim rezultatima i pravoj borbenost za klupske boje. Cure su zaslužile mali ljetni odmor prije početka priprema za jesenski dio sezone. Sljedeća klupska utrka je naša Sretna trka na koju pozivamo sve zainteresirane koji malo žele pobjeći od gradske vrućine i provesti cijeli dan u prekrasnom krajoliku, ali i ugodnim temperaturama, Gorskog kotara- poručuju iz Maraton kluba.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Podijeli