Novosti Sport Događanja

Sjajna Katja Braica srebrna na jakom Grand Prixu u Slovačkoj: Tek prošli mjesec je postala juniorka i odmah je osvojila veliku medalju!

18.03.2024. / Damir Žbulj

U Bratislavi je održan veliki Grand Prix Slovakia međunarodni turnir na kojem se okupilo 3500 natjecateljica i natjecatelja iz 36 država, uz nove sjajne rezultate za Karate klub Velika Gorica!

"Nastupili smo s 11 natjecatelja i vrlo ponosni se vratili doma! Katja Braica je u uzrastu U-18 juniorki do 59 kilograma osvojila veliku srebrnu medalju u konkurenciji 55 natjecateljica! Kako kažu neki treneri, ovo natjecanje je u rangu 'malog europskog prvenstva', samo što na ovakvim turnirima je prijavljen veći broj boraca i treba biti fizički spreman odraditi šest borbi u visokom ritmu za doći do medalje," pojasnio je čelnik i trener Goran Živković.

Katja je tek prošli mjesec ušla u uzrast juniorki i odmah osvojila veliku medalju na jednom ovakvom natjecanju!

"Nakon pet napornih mečeva protiv dvije predstavnice Češke, Slovačke, Poljske i Srbije, u finalu ipak gubi od odlične Poljakinje Kraczaj..."

"Katji je ovo drugi odličan nastup na ovako velikom turniru, jer je već u prosincu prošle godine u Veneciji na Youth League nakon šest borbi, nažalost ostala bez medalje, ali je osvojila sjajno peto mjesto u konkurenciji 81 natjecateljice iz cijelog svijeta," dodao je Živković.

Karate klub Velika Gorica je u Slovačkoj bio sa seniorskom, U-21, juniorskom i kadetskom ekipom.

"Osim Katje, vrlo smo zadovoljni svim nastupe naših članova, jer imamo odličnu ekipu kadeta, juniora, U21 i seniora, koji se mogu i natjecati i napadati medalju na najjačim europskim i svjetskim turnirima u karateu," pohvalio se Živković.

Najbliže medalji je još bila Ema Filković koja u kategoriji juniorki do 66 kilograma osvaja peto mjesto, nakon također šest napornih borbi.

"U meču za broncu ipak je bila bolja predstavnica Danske 7:2, no, Ema je odlično odradila cijeli turnir i može biti ponosna na svoje borbe. Još jedna naša natjecateljica blizu medalji bila je Ines Grdenić, međutim, nakon četiri borbe i dvije pobjede, kasnije gubi od finalistkinje i u repasažu," istaknuo je Živković.

Još su nastupili Ema Jukić, Matea Kordić, Lucija Kirinić, Vito Hulina, Nikola Huzjak, Noel Jeromić, David Lovrinović i Petar Orešković.

"Gotovo svi su prošli nekoliko kola ili gubili kasnije u repasažu, no, najbitnije je da se možemo ozbiljno natjecati na ovoj razini i ostvarivati rezultate," zaključio je čelnik i trener Karate kluba Velika Gorica.

 

Galerija slika

Sjajna Katja Braica srebrna na jakom Grand Prixu u Slovačkoj: Tek prošli mjesec je postala juniorka i odmah je osvojila veliku medalju! Sjajna Katja Braica srebrna na jakom Grand Prixu u Slovačkoj: Tek prošli mjesec je postala juniorka i odmah je osvojila veliku medalju! Sjajna Katja Braica srebrna na jakom Grand Prixu u Slovačkoj: Tek prošli mjesec je postala juniorka i odmah je osvojila veliku medalju! Sjajna Katja Braica srebrna na jakom Grand Prixu u Slovačkoj: Tek prošli mjesec je postala juniorka i odmah je osvojila veliku medalju! Sjajna Katja Braica srebrna na jakom Grand Prixu u Slovačkoj: Tek prošli mjesec je postala juniorka i odmah je osvojila veliku medalju! Sjajna Katja Braica srebrna na jakom Grand Prixu u Slovačkoj: Tek prošli mjesec je postala juniorka i odmah je osvojila veliku medalju!

Podijeli