Novosti Sport Događanja

Sjajan nastup goričkih školaraca: Hribar i Vukovina putuju na Državno u krosu

25.10.2018. / Petar Brnada

Učenici 5. i 6. te 7. i 8. razreda goričkih osnovnih škola u srijedu su trčali na Natjecanju Zagrebačke županije u krosu koje je održano u Bedenici pored Zeline te pritom ostvarili sjajne rezultate.

U konkurenciji petih i šestih razreda Tena Petračić iz OŠ Vukovina i Hana Tašaković iz OŠ Novo Čiče zauzele su prvo i drugo mjesto, dok je Tara Petračić iz OŠ Vukovina utrku završila na petom mjestu.

Među sedmim i osmim razredima Ema Vuković iz OŠ Eugen Kvaternik zauzela je drugo mjesto dok je vrlo dobra bila i Ana Pavleka iz OŠ Nikole Hribara.

Veliki uspjeh u istoj kategoriji napravile su i Klara i Marija Martinčević iz OŠ Eugena Kvaternika, osvojivši redom 7. i 8. mjesto među ukupno 95 natjecatelja.

U muškoj kategoriji među 7. i 8. razredima najbrži je bio David Livada iz OŠ Eugena Kumičića dok su učenici OŠ Nikole Hribara, Noa Tončinić i Matija Ruškovački završili na petom i šestom mjestu, a Matej Matić na osmom mjestu.

Hribar i Vukovina na Državno

Što se tiče poretka ekipa, u kategoriji učenika 7. i 8. razreda najbolje je plasirana ekipa OŠ Nikole Hribara, koja je tako izborila nastup na Državnom natjecanju koje će se u svibnju održati u Poreču.

Državno natjecanje izborila je i OŠ Vukovina, i to u kategoriji učenica 5. i 6. razreda, dok je u kategoriji učenica 7. i 8. razreda OŠ Eugen Kvaternik zauzeo sjajno drugo mjesto, a OŠ Nikole Hribara treće mjesto.

Vrlo dobar plasman ostvarila je i muška ekipa OŠ Eugena Kvaternika među 5. i 6. razredima koja je osvojila treće mjesto.

Foto: Ilustracija

Podijeli