Novosti Sport Događanja

Sesar: U subotu igramo jako važnu utakmicu, moramo se dobro pripremiti

17.01.2020. / Damir Žbulj

Nakon uspješno odrađenog posla u osmini finala Kupa Kreše Ćosića, iako je slavlje kod Dubrave Furnir stiglo teže od očekivanog, košarkaši Gorice vraćaju se prvenstvenim obvezama.

U Gradsku sportsku dvoranu u subotu od 18 sati stiže zadarska Sonik Puntamika, koja je u dosadašnjih 15. odigranih kola upisala pet pobjeda.

Goričani su favoriti, ali trebat će to pokazati i dokazati na parketu.

I Sonik Puntamika je ovaj tjedan osigurala završnicu Kupa, tako da će sigurno neće imati vremena za pravu regeneraciju i pripremu gostovanja u Velikoj Gorici, što također može igrati veliku ulogu u ovom susretu.

-->> Gorica u neizvjesnoj završnici ipak izborila Final 8 Kupa Kreše Ćosića

Final 8 igrat će se od 12. do 15. veljače, još uvijek nije poznat domaćin, ali se već zna kako će u četvrtfinalu Krešinog Kupa Gorica igrati protiv Hermes Analitice, a u eventualnom polufinalu protiv pobjednika dvoboja Cibona - Šibenka.

"Mislim da nam energija nije bila na visokoj razini u prošloj utakmici. Međutim, ono što je najvažnije u Kup natjecanju je da smo mi pobijedili i čestitam svojim momcima na prolasku među osam najboljih," osvrnuo se na pobjedu kod Dubrave trener Josip Sesar pa dodao:

"Nisam očekivao ovako neizvjesnu završnicu. Dubrava je imala vremena za pripremu, igraju sve bolje i bolje. Znali smo mi tko su im najbolji igrači i odakle prijeti najviše opasnosti i na to smo se najviše koncentrirali pa smo možda propustili bolje defenzivno reagirati na neke njihove igrače s klupe. Igrali su bez opterećenja, nisu imali što za izgubiti, malo su opustili ruku, ali opet mislim kako je sve ovisilo o nama i našoj volji, želji i igri."

Pobjedom nad Sonik Puntamikom Gorica bi zadržala priključak s vrhom ljestvice HT Premijer lige.

"Malo smo bili na energetski nižoj razini nego u prijašnjim susretima, ali imamo sad već u subotu jako važnu prvenstvenu utakmicu i moramo se dobro pripremiti za taj dvoboj," najavio je Sesar.

Gorica je ove sezone upisala četiri poraza, dva na domaćem terenu od Splita i Cibone, dva na gostovanjima, na Gripama i Višnjiku.

Bodove još uvijek nije prepustila nominalno slabijim ekipama i ta bi se tradicija trebala nastaviti i u subotu u Gradskoj dvorani.

Sesara brine lagana ozljeda Majcunića, ali u ekipi ima dovoljno širine da uvijek netko iskoči u prvi plan. Prošli vikend to je bio Mazalin, a prije nekoliko dana u Kupu Ante Gospić.

U prvom međusobnom susretu ovih ekipa u Jazinama domaćin je pružio solidan otpor, ali ništa više od toga. Vjerujemo kako će Goričani i subotnji dvoboj znati riješiti u svoju korist pa se u miru nastaviti pripremati za važni domaći okršaj s Vrijednosnicama Osijek, gostovanje u Zaboku i utakmicu kod kuće protiv Adria Oil Škrljeva te s velikom dozom samopouzdanja otići na Final 8 završnicu Kupa Kreše Ćosića sredinom veljače, gdje im se otvaraju vrata polufinala, a nakon toga je ove sezone, u kojoj više u hrvatskoj košarci nema Cedevite, apsolutno sve moguće.

Na prvenstvenoj ljestvici Gorica i Split s poravnati na 11 pobjeda i četiri poraza, Cibona ima jednu pobjedu više, dok je na vrhu Zadar sa samo jednim porazom.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

 

Podijeli