Novosti Sport Događanja

Sesar okupio Goričane na pripremama: Novi sustav bit će dobra stvar za hrvatsku košarku

21.08.2019. / Damir Žbulj

Završio je odmor i košarkašima Gorice, koji su već nekoliko dana u žestokom ritmu treninga pod vodstvom Josipa Sesara, najboljeg stratega prošle sezone u HT Premijer ligi, izabranog od strane kolega trenera.

Ostanak Sesara sigurno je najveće 'pojačanje' Goričana, jer je bilo dosta interesa za njegove usluge, no, Joža se brzo dogovorio s novim predsjednikom Duškom Radovićem te je u godini u kojoj klub slavi 50. rođendan odlučio nastaviti svoj sjajan projekt.

U odnosu na prošlu sezonu, najuspješniju u povijesti u kojoj se igralo i doigravanje i polufinale Kupa Krešimira Ćosića, roster je gotovo nepromijenjen. Istina, nema najistaknutijeg igrača Marka Bakovića, koji je bio i najbolji strijelac i najbolji skakač momčad, no, treba vjerovati kako će Sesar u svom sustavu uspjeti kvalitetno nadomjestiti njegov odlazak.

"Odmah kad je novi predsjednik preuzeo dužnost smo razgovarali i vrlo brzo smo se dogovorili o nastavku suradnje. Ostali smo bez trojice igrača u odnosu na prošlu sezonu. Baković i Mikšić nastavili su karijeru u inozemstvu, a Ljubo Prgomet ostaje s nama u klubu kao tajnik i sportski direktor."

U Gorici tako ostaju i Mazalin i Kapusta i Papac i Vučić i Petrović i Majcunić i ostatak ove solidne  ekipe...

Kostur momčadi i dalje je na okupu!

"Doveli smo trojicu igrača. Razigravača Peru Babića, koji je iskusni i provjereni igrač i koji će nam dati dimenziju više. Zadranina Ivana Vraneša, koji može pokrivati poziciju i četvorke i petice, a igrao je i u Belgiji. Stigao je i Karlo Lebo, koji je prošle sezone igrao za Škrljevo."

"Sve ide po planu. Ujutro radimo na kondiciji s profesorom Filipijem iz GYMLAB-a. S njim smo dogovorili suradnju i on će biti zadužen za fizičku spremu. U večernjim terminima radimo u našoj Gradskoj dvorani. Momci jako dobro treniraju, svi su došli manje više spremni, svi su željni igre i jako je dobra atmosfera..."

"Na nama je sada da postavimo našu igru najbolje što možemo i da se pripremimo za sezonu. Od ove godine se prvenstvo igra trokružno i mislim kako će to promijeniti našu ligu na bolje. Klubovi su dobili novih 11 utakmica i igrači će se ipak lakše odlučiti za ostanak u Hrvatskoj. Do sada je po meni to bilo premalo i mislim da je HKS to dobro odradio. Klubovi koji nisu igrali ABA ligu ili Alpe Adria Ligu bili su osuđeni na 22 utakmice u prvom dijelu i eventualno dvije ili tri utakmice Kupa. Ovo daje dodatni impuls cijelom prvenstvu. Mislim da će to donijeti pozitivan pomak i da će to biti dobra stvar za hrvatsku košarku," rekao nam je u razgovoru za VG Danas Sesar.

Protekla sezona bila je za pamćenje, a vjerujemo kako će se Goričani i u narednoj potruditi da ponove sjajne rezultate.

"Financijski smo tu gdje jesmo. Pokušavamo se pokriti koliko možemo platiti i ovaj klub dogovara samo ono što može ispuniti. Tako je i od kad sam ja tu i tako je bilo i prije i sad. Uvijek ima nekih neplaniranih troškova, a sve se do kraja sezone isplati. Naš budžet je takav kakav je i u skladu s tim radimo i na pojačanjima i tražimo igrače koji su u našoj platežnoj moći," naglasio je strateg Gorice.

"Ambicije su takve da ih kroz sezonu možemo i revidirati i možemo i podignuti ili spustiti ljestvicu. U svakom slučaju naš cilj je da budemo jedan stabilan prvoligaš. Ako bude nešto više od toga, nitko sretniji od nas! Prošla sezona je bila sjajna, pogotovo u drugom dijelu. U prvom dijelu smo imali problema s nekim ozljedama, ja sam imao obveze s reprezentacijom, bilo je problema. No, kad smo se uigrali i kad nam se priključio Mazalin, to je izgledalo jako, jako dobro. Imali smo jedno sjajno razdoblje i nadam se kako možemo tako nastaviti i u novoj sezoni, poslije dobrih priprema."

"Vidjet ćemo za koju poziciju će to biti dovoljno!"

50. ROĐENDAN KK GORICA

Gorica ove godine slavi svoj 50. rođendan, a feštu će uveličati i dva naša proslavljena košarkaška kolektiva, aktualni prvak Hrvatske Cibona i Zadar.

"Dogovorili smo nekoliko utakmica s niželigašima, nešto s Abaligašima. Ove godine se slavi 50 godina kluba i mislim kako će 13. i 14. rujna u našoj Gradskoj sportskoj dvorani biti rođendanski turnir. Trebali bi doći Zadar, Cibona i još jedan ruski klub. U svakom slučaju će nam dobro doći kako bismo odmah odmjerili snage s jakim protivnicima," zaključio je za kraj razgovara Sesar. 

Pripreme za novu će sigurno biti žestoke, ali to je garancija kako će Gorica i naredne sezone biti važan faktor domaćih natjecanja. Vjerujemo i uz još bolju i veću podršku svih turopoljskih ljubitelja košarke na tribinama Gradske sportske dvorane.

Goričani HT Premijer ligu otvaraju 28. rujna na gostovanju u Splitu, a prvi domaći dvoboj na rasporedu je 5. listopada protiv Alkara.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

 

 

Podijeli