Novosti Sport Događanja

Sesar ljutit na svoje igrače, Bikovi ispustili dvoznamenkastu prednost kod lidera prvenstva

31.10.2021. / Damir Žbulj

Poprilično je ljutit bio trener košarkaša Gorice Josip Sesar na svoje igrače, kako za vrijeme tako i nakon utakmice s Cedevitom u Draženovom domu. Imali su Bikovi sve u svojim rukama, većinu utakmice igrali su sjajno, u prvom poluvremenu imali su i 12 poena prednosti, ali su uspjeli ispustiti vodstvom i u posljednjim minutama upisati i uvjerljiv 92:79 (20:24, 26:24, 20:15, 26:16) poraz.

Strateg Goričana nije bio zadovoljan reakcijom nekih svojih igrača, a pogotovo kako je njegova momčad izgledala u završnici susreta...

Na utakmicu se osvrnuo njegov pomoćnik Bože Radoš: "Bila je ovo dinamična utakmica, vodila se velika borba s jedne i s druge strane. Jednostavno, na kraju kod nas je bio manjak koncentracije. Neki teški šutevi Cedevite su ušli, a naši nisu. Tvrda utakmica do kraja i na našu žalost njihova je energija na kraju presudila u ovoj utakmici."

U goričkim redovima istaknuo se sjajni Marko Baković s double-double učinkom od 20 poena i deset skokova, a 20 je ubacio i Borna Kapusta.

Sjajno je svoju ulogu odradio Emil Savić, njegovom tricom u 33. minuti Gorica je imala minimalnu prednost 70:69, ali je nakon toga sve bilo na strani domaćina: "Moramo pogledati snimku ove utakmice da vidimo što se događa jer zadnje dvije utakmice su bile katastrofalne. Povedemo sedam, osam koševa razlike za nas i onda ne znamo prelomiti utakmicu. Trebamo to pogledati i skupiti se kao ekipa. Moramo vidjeti što treba popraviti i to je to!"

Cedevita je bila sjajno šuterski raspoložena, Sven Smajlagić je briljirao s 32 poena i devet skokova. Pogodio je osam od devet svojih dalekometnih šuteva, a Vitamini su tricu ukupno gađali 14/27.

“Mislim da smo dobili dobrog protivnika. Još uvijek je vjerojatno njih puno sumnjalo da je pobjeda nad Cibonom bila neki naš 'ekstra dobar dan'. Međutim, mi stvarno dobro treniramo i pripremamo se. Gorica ima sjajnu 'undersized' šutersku ekipu. Dosta dugo ih je većina tu, a i trener im je tu puno vremena. Zadavali su nam puno problema, pogotovo u prvom poluvremenu kada su nam raširili reket i s prodorima i ekstra pasevima pogodili čak devet trica. Ipak, u drugom poluvremenu smo bili puno bolji i koncentriraniji. Imali smo stvarno raspoloženog Smajlagića, koji je odigrao fantastičnu utakmicu. Mislim da mu je ovo jedna od boljih partija koje sam gledao u karijeri, a i svi ostali su odigrali maksimalno, od Bošnjaka, Šabića, koji je odigrao kapetanski..."

"Radović nam fantastične stvari radi u obrani, tako da stvarno svaka čast igračima. Vrlo bitno je da smo se s one dvije trice približili na poluvremenu na samo dva razlike. Međutim, Gorica je bila dobra. Bila je to dobra utakmica, prava košarkaška. Mislim da je bilo dosta lijepih i atraktivnih poteza i na kraju nadigravanja i nadmudrivanja,” komentirao je trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.

Bikovi su sada na omjeru četiri pobjede i četiri poraza i nalaze se na samoj sredini ljestvice HT Premijer lige. U idućem kolu, 6. studenog, u Gradsku sportsku dvoranu dolazi Furnir iz zagrebačke Dubrave.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli