Novosti Sport Događanja

Savjetovanje Zajednice športskih udruga pun pogodak

23.11.2016. / Nefertum IT
Tradicionalno Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice jednom godišnje organizira Savjetovanje o športu, športskim regulama i planovima za budućnost.

Ove je godine Savjetovanje održano u prelijepom ambijentu Hotela Sport u Ivanić Gradu, a nazočne su uvodno pozdravili domaćin Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, te zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Obojica su istaknula vrhunske domete velikogoričkog športa minulih godina, sjajnu suradnju Grada i Zajednice te najavili još bolje dane po šport, a koji su utemeljeni na najavljenom povećanju javnih potreba u športu u 2017.godini.

ZSU VELIKA 2.jpg

Goran Kovačić je na početku Savjetovanja nabrojao sve dosege velikogoričke Zajednice, najbrojnije, najkvalitetnije i najorganiziranije na prostoru Zagrebačke županije. Tajnik Davor Štuban uvodno je potaknuo nazočne da glavnu temu ‘Perspektive velikogoričkog športa’ obrade kroz poglede i diskusije na i o postojećim regulativama, stručnim kadrovima, infrastrukturi i radu s mlađim uzrasnim kategorijama, a sve u svrhu razmatranja i prijedloga proračuna za 2017.godinu.

U nizu sjajnih diskusija – Martine Vugrinović o troškovima drugih dvorana i drugih škola, Zlatka Rožića o mladima koji se nigdje nisu pronašli već u pomicanju figura, Darka Blažinčića o nogometnim obavezama i ‘spavanju u klubu’ – nazočni su pronašli samo riječi pohvale i poželjeli da se ovakvi skupovi, savjetovanja i razmjene mišljenja ali i informiranja o radu drugih udruga održavaju što više, što češće.

ZSU VELIKA.jpg

Zaključci

Zaključci sa Savjetovanja u osnovnim crtama svedeni su u nekoliko ciljeva;

Obaviti razgovore sa čelnim ljudima Grada, posebno zaduženim za šport, školstvo i društvene djelatnosti, a vezano uz pronalaženje odgovarajućih rješenja oko korištenja termina u dvoranama osnovnih škola, koje su za športaše u većini neostvarivi doseg;

Nogometu prepustiti autonomnost, nema niti razloga a ponajprije mogućnosti miješati se u ingerencije, ali i dalje upozoravati na namjensko trošenje sredstava koja se ne smiju trošiti na igrače seniorskog pogona, već se moraju plaćati obaveze koje proističu iz natjecanja i poraditi na mlađim uzrasnim kategorijama i stručnom radu;

Infrastruktura velikogoričkog športa kvalitetnija je negoli prije 2-3 godine, no potrebno je poboljšati postojeće tribine u Gradskoj športskoj dvorani i uložiti sredstva u streljanu u Lukavcu;

ZSU VELIKA 1.jpg

Strategija razvoja velikogoričkih udruga – kroz upitnik utvrditi ciljeve i programska područja udruga, članica Zajednice, u godini i za 4 godine djelovanja;

Poboljšati odnose sa medijima, koji usko i šturo sagledavaju bitne teme od općeg interesa za razvoj športa u Velikoj Gorici.

Inače, Zajednica športskih udruga ove godine slavi 20 godina od osnutka, a uz tu proslavu do kraća godine će se održati tradicionalna 13. Malonogometna liga koja se igra na SC Panadić, Lucijski malonogometni turnir klubova NSVG (3. prosinca) te Športaš godine 2016. (22. prosinca).

TEKST I FOTO: Zajednica športskih udruga


Podijeli