Novosti Sport Događanja

Šandor srebrni u Parizu!

18.06.2018. / Petar Brnada

Na atletskom natjecanju za osobe s invaliditetom WPA Grand Prix Pariz 2018 održanom proteklog vikenda naš Velikogoričanin Velimir Šandor osvojio je drugo mjesto bacivši disk na 17.88 metara.

Uz njega su drugo mjesto osvojili i Grubišnopoljac Deni Černi koji je kuglu bacio na 9.87 metara te Zadranin Vladimir Gašpar čije je koplje letjelo na 29.52 metra, a boje Hrvatske u Francuskoj je branilo ukupno sedam atletičara i jedna atletičarka koji su se nadmetali među više od 300 natjecatelja iz 36 zemalja.

-Hrvatski atletičari ostvarili su plasmane sukladno svojim najboljim ovogodišnjim rezultatima koji su dokazali svoju kvalitetu na tako vrhunskom natjecanju kao što je bilo ovo u Parizu. Svi oni se nalaze u trenažnom procesu uoči nastupa na Europskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Berlinu. Posebno me raduje prvi nastup za reprezentaciju Zadranina Vladimira Gašpara koji je dobio međunarodnu kategoriju i bacio drugu europsku daljinu u koplju ove godine- rekao je izbornik Damjan Sedić te dodao da ga također raduje povratak paraolimpijca Branimira Budetića koji se godinu i pol nakon teške operacije ramena konačno vratio atletici i kontinuiranom radu.

Naše atletičare sada očekuje još nekoliko međunarodnih natjecanja te od 3. do 12. kolovoza zajedničke pripreme na Bjelolasici, a potom nastup na Europskom prvenstvu u Berlinu od kojega izbornik očekuje doista vrhunske rezultate.

Foto: Arhiva

Podijeli