Novosti Sport Događanja

Šampionski snovi Turopoljca na klimavim nogama

10.04.2018. / Sportska redakcija

Malo tko se u Kučama nadao ovakvom scenariju na početku proljetnog dijela sezone. Nakon što su u pripremnom periodu svladali četvrtoligaše Polet i Gradiće, u Turopoljcu su visoko poletjeli. Štoviše, mnogi su nakon tih pobjeda bez imalo ustručavanja tvrdili kako je Turopoljac novi prvak 1. ŽNL, a dodatni razlog optimizma počivao je na činjenici, kako je zimus odrađen dobar prijelazni rok.

Međutim, otrježnjenje je stiglo brzo. Lonja na Knejama te Zvekovac u gostima uzeli su mjeri sastavu iz Kuča, koji je tek u trećem proljetnom susretu osjetio slast pobjede. S visokih 5:0 poražen je Vatrogasac, no već protekle nedjelje u Novoj grabi Turopoljac je doživio treći proljetni poraz. Mraclin je zahvaljujući zgoditku Juraja Cvetnića slavio s minimalnih 1:0 čime je zaostatak za vodećom Slogom iz Križa šest, a za drugoplasiranim Dinamom Hidrelom koji je u Zvekovcu odigrao 1:1 četiri boda.

Još uvijek nije ništa izgubljeno, jer do kraja prvenstva ostalo je još jedanaest kola i 33 boda. Računica je jednostavna – treba ući u seriju pobjeda i nadati se pokojem kiksu vodećeg dvojca.

Podijeli