Novosti Sport Događanja

Rukometni spektakl u Gradskoj dvorani: Laljek poziva navijače na okršaj sa Zagrebom

09.04.2022. / Damir Žbulj

U Veliku Goricu ove subote od 20 sati stiže PPD Zagreb! Hrvatski prvak je apsolutni favorit za osvajanje bodova, ali Goričani će pod vodstvom Andrije Nikolića pokušati pružiti što bolji otpor, odigrati što bolju utakmicu, kako bi sa što više samopouzdanja dočekali završnicu sezone i okršaje u borbi za treću poziciju i plasman u Europu.

Najatraktivniji suparnik, prepun reprezentativaca, trebao bi biti mamac za sve velikogoričke i turopoljske ljubitelje rukometa.

U Gradsku sportsku dvoranu vraća se i Davor Ćavar, koji je svojim igrama u dresu Zagreba zaslužio novi poziv u hrvatsku reprezentaciju, za dvije važne kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo, u srijedu u Finskoj i u subotu s istim suparnikom u Areni Varaždin.  Ćavar je legenda goričkog rukometa, a 2019. godine bio je proglašen i najboljim sportašem našeg grada.

Zagrebaši će biti bez Čupića, Mandića, Šipića i Srne, još jednog bivšeg igrača Gorice.

Nažalost, niti Goričani u sedmom kolu Lige za prvaka neće biti kompletni. Lucian Bura i Filip Goričanec itekako će nedostajati...

"Oni su naš najbolji rukometni kolektiv. Vjerujem da PPD Zagreb nema konkurenciju u Paket24 Premijer ligi, osim eventualno tu i tamo RK Nexe. Na nama je da pokušamo odigrati jednu dobru utakmicu, da se dobro prezentiramo, i sportski se nadati jednom dobrom rezultatu. Ali još jednom naglašavam da su oni najjači u ligi, a mi vjerujemo u jednu dobru utakmicu," suzdržano je najavio utakmicu trener Nikolić.

Glavna karika domaće momčadi bit će ponovno Ivan Laljek: "S obzirom na našu trenutnu situaciju s ozljedama, idemo probati pružiti što bolji otpor i odigrati najbolje što u ovom trenutku možemo. Čeka nas još par utakmica do kraja sezone, mi se idemo boriti za to treće mjesto koje vodi u Europu i trebamo i ovu utakmicu iskoristiti na najbolji mogući način kao pripremu za okršaje koje nam slijede."

"Pozivam sve u dvoranu, jer sigurno će se igrati dobar rukomet i gledatelji će moći uživati u utakmici,“ naglasio je Laljek.

Na klupi PPD Zagreba je Ivica Obrvan: "Igramo s jednom od najboljih ekipa hrvatskog prvenstva. Utakmicu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno sa sastavom koji nam u ovom trenutku zadaje glavobolje. Imamo dosta ozlijeđenih igrača, međutim, od onih koji budu na raspolaganju tražit ću maksimalan angažman i respekt prema ekipi Gorice. Oni imaju jednu mladu i dobru ekipu te cijelu sezonu igraju jako dobar i čvrst rukomet. Samo maksimalnim angažmanom možemo doći do rezultata koji nas interesira, a to je pobjeda," upozorio je strateg još uvijek vodeće momčadi hrvatskog prvenstva, koja je prije dva tjedna poražena u Našicama kod Nexea.

Nakon reprezentativne pauze Gorica će prvo odigrati odgođeni dvoboj s Nexeom, a onda će u osmom kolu, 23. travnja, gostovati u Varaždinu. U završnici sezone Gorica će još igrati u Poreču i u zadnjem kolu na svom parketu dočekati Sesvete, u derbiju koji bi mogao izravno odlučiti o trećoj poziciji na ljestvici i plasmanu u europska natjecanja.

LIGA ZA PRVAKA, Paket24 Premijer liga
1.        PPD Zagreb    6    5    0    1    210:148    10    
2.        Nexe    5    4    0    1    161:128    8    
3.        Sesvete    6    3    1    2    176:169    7    
4.        HRK Gorica    5    2    1    2    142:147    5    
5.        Poreč    6    1    0    5    126:172    2    
6.        Varaždin 1930    6    1    0    5    146:197    2    

Podijeli