Novosti Sport Događanja

Rukometaši protiv Spačve traže prvu pobjedu

02.10.2018. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice poraženi su i u drugom kolu Premijer lige. Na gostovanju kod Umaga bilo je 29:27 (17:12) za domaćina, koji je tijekom dvoboja imao i šest, sedam pa i osam golova prednosti...

Ipak, sve je odlučeno u neizvjesnoj završnici.

Golovima Cekovića, Negrana, Šalića i Spahića Goričani su u posljednjoj minuti stigli na samo pogodak zaostatka, ali je Umag ipak uspio sačuvati bodove.

Nikola Lončar upisao je devet obrana, Igor Totić dvije. Hrvoje Ceković predvodio je napad s deset golova, od čega je bilo šest s linije sedam metara. Amar Spahić precizan je bio šest puta, Bruno Negran je dodao četiri zgoditka, Tomislav Barišić, dva, dok su se Ivan Borić, Jakov Pušić, Josip Nedić, Julijan Šalić i Filip Goričanec po jednom upisali u listu strijelaca.

Umažane je predvodio Sinčić s 11 golova.

U preostalim susretima Rudan Labin je s minimalnih 24:23 svladao Rudar iz ruda kod Samobora. Sesvete su u Poreču bile uvjerljive s 28:16, Dubrava je slavila u Vinkovcima kod Spačve s 28:26, dok je Zamet s 32:26 nadigrao GRK Varaždin 1930.

Na ljestvici Sesvete, Umag, Rudan Labin i Dubrava imaju po dvije pobjede, Zamet i Poreč imaju po pobjedu i poraz, dok su obje utakmice izgubili Rudar, Spačva, Varaždin i Gorica, koja je zbog najslabije gol-razlike na dnu premijerligaškog poretka.

U trećem kolu Gorica dočekuje vinkovačku Spačvu, kad će tražiti svoju prvu ovosezonsku pobjedu. 

(Foto: MRK Umag)

Podijeli