Novosti Sport Događanja

Rezultatski osvrt na nogometni vikend

21.10.2019. / Juraj Odrčić

Nogometni vikend otvorili su nogometaši Gorice protiv Dinama. Izgubili su, no tko zna što bi bilo da su realizirali ogromnu šansu na početku utakmice. Većina gledatelja ipak je bila zadovoljna zbog dosta pogodata, a pobjedu je odnio ipak njihov najdraži klub, Dinamo. Kurilovec je u Krapini odigrao najgore poluvrijeme u sezoni i gubio 1:0. U nastavku je to izgledalo puno bolje, te je izboren neodlučan rezultat prije još jedne velike utakmice za vikend protiv Maksimira.

Gradići nakon serije loših rezultata napokon su se vratili na pravi put. Na gostovanju su uvjerljivo pobjedili Zelinu predvođeni svojim prvim napadačem Hajdukom. Lukavec ni iz desetog pokušaja nije uspio. Ovoga tjedna pojačali su se sa nekoliko igrača i krenuli u nastavak prvenstva s nadom u bolje sutra. U borbi začelja Sava Strmec je na domaćem terenu ostvarila pobjedu, a Lukavčani su se nakon utakmice javno požalili na suđenje koje je prema njihovom mišljenju bilo više nego pristrano domaćinu na što sugerira ogroman broj iskartoniranih igrača.  

Nogometaši Poleta nisu nastavili svoj pozitivan niz. Nezgodna momčad iz Jakovlja igrala je od dvadesete minute sa igračem manje. Gosti su se branili, te prijetili iz kontre od kojih je jedna efektno završila iza Bradića. Usprskos porazu, zadržali su prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa bodom prednosti. Lomnica cijelo prvenstvo uglavnom jednako, na gostovanjima slabo, doma teško izborena pobjeda. Tako je bilo i ovoga puta. Velika pobjeda koja im donosi približavanje sredini ljestvice i odlazak na derbi kod Turopoljca koji je ove nedjelje gostovao u Mičevcu kod Klasa. Turopoljac je u prvih pola sata bio bolja momčad, poveo, imao nekoliko šansi i trebao je voditi više. No, Klas polako uspostavlja ravnotežu, te na kraju utakmica završava neodlučeno, čime zadovoljniji svakako mogu biti gosti, bez obzira što su možda bili i bolja momčad na terenu.

Ban Jelačić je gostovao kod Posavca, ostvario pobjedu, te povećao prednost nad Mraclinom na 3 boda. Utakmica je bila dosta nervozna, isključena su dva igrača Ban Jelačića, a bilo je mnogo gestikulacija prema sucu utakmice, te igrača međusobno. Mraclin je očekivao pobjedu protiv Meštrice, ali disciplinirani gosti su uhvatili bod iz jedine šanse na utakmici. U susjedskom derbiju Vatrogasac je pobijedio Mladost, a Buna i Dinamo Hidrel su odigrali neodlučeno sa dosta prigovora gostiju na suca utakmice.

U zadnjem rangu natjecanja Kupa nastavlja sa pobjedama. Ovoga puta razbili su domaćina iz Brezina sa 15 komada u mreži. Čini se da se Turopolje polako konsolidira jer su na teškom gostovanju u Gradecu odigrali neodlučeno bez golova.

REZULTATI

1. HNL, 12. kolo
Gorica – Dinamo 2:4

3. HNL Središte, 9. kolo
Zagorec – Kurilovec  1:1

4. HNL Središte, 10. kolo
Zelina – Gradići 0:3
Sava Strmec – Lukavec 3:1

JŽNL, 10. kolo
Klas – Turopoljac 2:2
Lomnica – Rakovec 2:1
Polet – Dinamo (J) 0:1

1. ŽNL Istok, 10. kolo
Buna – Dinamo Hidrel 1:1
Vatrogasac – Mladost 1:0
Mraclin – Meštrica 1:1
Posavec – Ban Jelačić (V) 2:3

2. ŽNL Istok, 7. kolo
Mladost (B) – Kupa 0:15
Sloboda – Turopolje 0:0

Podijeli