Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Rak pogotkom i asistencijom odveo Šibenik do slavlja nad Hajdukom II

18.08.2019. / Damir Žbulj

Velikogoričanin Nikola Rak, koji je svoju karijeru započeo u Radniku, a nastupao je svojevremeno i za Goricu, ove se sezone nakon propalog angažmana u Hrvatskom dragovoljcu skrasio u Šibeniku i na fenomenalan način je otvorio drugoligaško natjecanje, pogotkom i asistencijom u 3:2 domaćoj pobjedi nad Hajdukom II.

Rak je ubacio za prvi gol Šibenčana već u drugoj minuti, u 21. je nakon sjajne akcije zabio za 2:1. Slavlje domaćih osigurao je Ganac Prince, koji se dva puta upisao u listu strijelaca.

"Većinu dečki znam, pratio sam Šibenik i prošle sezone kad su bili kandidati za ulazak u Prvu HNL. Bilo je nekih kontakata, imao sam priliku doći i prije u Šibenik, no, ostao sam u Interu. Ekipa je odlična, dečki su odlični, treninzi su raznovrsni i uživam u njima," poručio je prije početka sezone.

"Nadamo se kako ćemo ove sezone uspjeti izboriti povratak među prvoligaše. Vjerujem kako ćemo svi dati sve od sebe, i igrači i Uprava, kako bismo razveselili naše navijače. Kostur momčadi je ostao na okupu, Šibenik se već dvije godine bori za Prvu HNL, to nam je velika prednost," smatra Rak pa dodaje:

"Sve ekipe će se 'napaliti' kad igraju protiv nas, jer smatraju Šibenikom favoritom za drugoligaški naslov. Igrat ćemo dosta ofenzivan nogomet, svaku utakmicu idemo na pobjedu i vjerujem kako ćemo na kraju ostvariti ciljeve i povratak u Prvu ligu!"

Prošle dvije sezone Rak je proveo u zaprešićkom Interu, bio je član Lučkog i Slaven Belupa, a okušao se i u inozemstvu, u dalekom Singapuru bio je član Warriorsa.

Protiv Hajduka je na terenu bio 74 minute, a umjesto njega je u igru ušao Španja.

(Foto: HNK Šibenik)

Podijeli