Novosti Sport Događanja

Prva liga nakon 24 godine ponovno u Gorici!

04.08.2018. / Damir Žbulj

Velikogoričani će prvi puta nakon gotovo dva i pol desetljeća na svom stadionu pratiti svoj klub u društvu prvoligaša. Turopolje je nekad navijalo za Radnik, vidjet ćemo kakvu će podršku sada na tribinama Gradskog stadiona imati HNK Gorica...

Ekipa Sergeja Jakirovića u prvom je kolu očekivano poražena na Rujevici, a u drugom nastupu među hrvatskom elitom očekuje je domaći dvoboj sa Slaven Belupom.

"Nadam se pozitivnom rezultatu, cijeli tjedan smo dobro radili i moji momci jedva čekaju utakmicu," najavio je strateg Gorice.

Nažalost, Jakirović neće imati na raspolaganju važnog veznjaka Maslowskog, koji je u trening utakmici protiv Kurilovca zaradio ozljedu koljena: "Ne znamo još koliko će izbivati s terena!"

"Nadam se kako će momci dati sve od sebe. Očekujem i podršku publike, jer njihova pomoć nam je jako potrebna."

"Postavit ćemo se 'domaćinski', krenut ćemo po pobjedu od prve minute i nadam se kako ćemo to i ostvariti," poručio je trener Goričana.

Kapetan Igor  Čagalj svjestan je važnosti ove utakmice, prve prvoligaške u Velikoj Gorici nakon 24 godine: "Čeka nas zahtjevan protivnik. Stabilna su ekipa s odličnim trenerom i odličnim igračima. Na nama je da pružimo svoj maksimum, da ispoštujemo zahtjeve trenera i odigramo jako dobru utakmicu."

"Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju, da nam daju podršku, a mi ćemo im se svojim zalaganjem i htijenjem sigurno odužiti!"

Dvoboj na Gradskom stadionu počinje u 17.30 sati. 

-->> Poznate cijene ulaznica za Prvu HNL

"Imamo protivnika koji je dobar, koji se želi pokazati i dokazati. Oni će dati svoj maksimum, a mene veseli što nas čeka dobar teren i odlični uvjeti tako da sve ovisi o nama. Respektiramo Goricu maksimalno, ali vjerujemo u sebe i, kao i u svakoj drugoj utakmici, nastojat ćemo pobijediti. Taktička disciplina, volja i htijenje je ono što će odlučivati utakmice u ovom dijelu prvenstva," najavio je trener Koprivničanaca Tomislav Ivković.

"Čeka nas teška utakmica po teškom vremenu, ali mi ćemo se od prve minute postaviti tako da idemo po pobjedu i tri boda. Apsolutno respektiramo Goricu koja ima kvalitetu, ali mislim da mi moramo gledati samo sebe," dodao je napadač Slaven Belupa Matej Jelić.

U prve dvije utakmice drugog kola HT Prve lige Rijeka je sa 4:0 nadigrala Inter, dok je Dinamo s 3:0 svladao Istru 1961. U nedjelju još igraju Osijek i Rudeš te Hajduk i Lokomotiva.

HT Prva liga:

1. Rijeka 2 2 0 0 6:0 6
2. Dinamo Zagreb 2 1 1 0 4:1 4
3. Lokomotiva Zagreb 1 1 0 0 4:0 3
4. Osijek 1 1 0 0 4:1 3
5. Slaven Belupo 1 0 1 0 1:1 1
6. Rudeš 1 0 1 0 1:1 1
7. Istra 1961 2 0 1 1 1:4 1
8. HNK Gorica 1 0 0 1 0:2 0
9. Hajduk Split 1 0 0 1 1:4 0
10. Inter Zaprešić 2 0 0 2 0:8 0

 (Foto: HNK Gorica)

Podijeli