Novosti Sport Događanja

Pršir i Čolina slavili u Londonu kod Engleza, Josip Cundeković s U-17 hrvatskom reprezentacijom izborio Europsko prvenstvo

29.03.2023. / Damir Žbulj

Vrhunsku utakmicu odigrala je mlada U-21 hrvatska nogometna reprezentacija na gostovanju kod vršnjaka Engleska na stadionu londonskog Fulhama.

Izabranici Igora Bišćana su na Craven Cottageu slavili 2:1, fenomenalnim pogotkom Dinamovca Martina Baturine iz slobodnog udarca i golom Diona Drene Belje iz penala.

Sjajnu partiju pružio je i naš 'domaći dečko' i član Gorice Jurica Pršir, koji je na travnjaku proveo svih 90 minuta i čini se kako je on jedan od glavnih Bišćanovih aduta u veznoj liniji 'Mladih Vatrenih'.

U početnoj postavio bio je i Velikogoričanin David Čolina, danas član njemačkog Bundesligaša Augsburga, a prvi vratar ove reprezentacije je Dominik Kotarski, koji je svojevremeno čuvao mrežu turopoljskog prvoligaša.

Bila je to posljednja provjera ove selekcije prije lipanjskog Eura, gdje će protivnici našoj U-21 reprezentaciji biti Ukrajina, Španjolska i domaćin Rumunjska.

 

Razloga za slavlje imali su i naši srebrni i brončani Vatreni, koji su na gostovanju u Bursi s 2:0 pobijedili Tursku, u važnom dvoboju kvalifikacija za iduće Europsko prvenstvo.

Marcelo Brozović odigrao je od prve do posljednje minute, a iako možda nije odigrao svoju najbolju utakmicu za reprezentaciju, i dalje je bio izuzetno važna karika u osvajanju sva tri boda.

"Presudila je naša kvaliteta, naši kvalitetni pojedinci koji su djelovali kao tim. Kada bismo pogriješili, a griješili smo nepotrebno, spašavao nas je vratar. U nastavku smo bili stabilniji i bez tih pogrešaka bilo je manje šansi za Tursku. Igrali su koliko smo im dopustili," rekao je nakon utakmice izbornik Dalić.

Vatreni kvalifikacije za Euro nastavljaju u rujnu, doma protiv Latvije, ali prije toga ih čeka završni Final 4 turnir UEFA Lige nacija i polufinalni okršaj s Nizozemcima, 14. lipnja.

"Ova pobjeda puno nam znači uoči nadolazećeg Final Foura Lige nacija. U lipnju igramo u gostima kod Nizozemske, no Hrvatska pokazuje sposobnost i kvalitetu da se može nositi s najboljim europskim reprezentacijama. Imamo šanse nešto napraviti. Kada smo već stigli do polufinala, pokušat ćemo sve da uđemo i u finale," dodao je izbornik.

Već sada znamo kako će Hrvatska i u Nizozemskoj imati veliku i glasnu podršku navijača, a među njima će biti i naših Turopoljaca.

Fantastičan uspjeh ostvarila je i naša U-17 nogometna reprezentacija, koja je pod vodstvom izbornika Roberta Jarnija, remijem s Norveškom te pobjedama nad Belgijom i Slovenijom, izborila nastup na Europskom prvenstvu!

Na Jarnijevom popisu bio je i vratar Nogometne škole HNK Gorica Josip Cundeković, koji je 'rezerva' prvom vrataru Hlapčiću, sjajnom talentu iz Osijeka.

“Čestitam dečkima na velikom rezultatu. Imali smo vrlo tešku skupinu, ali ipak smo uspjeli osvojiti prvo mjesto. Momčad je iz utakmice u utakmicu bila sve bolja, među nama je vladala fantastična atmosfera i to se moralo reflektirati na teren. Svi su susreti bili vrlo zahtjevni, ali bili smo homogeni i na kraju zaslužili plasman na Europsko prvenstvo. Uoči nastupa na Euru pokušat ćemo biti zajedno što je moguće više i dobro se pripremiti kako bismo spremno dočekali nove izazove”, rekao je Jarni.

 

 

 

 

(Foto: HNS)

Podijeli