Novosti Sport Događanja

Pršir i Babec tresli protivničke mreže u Sloveniji, 'limeni' Nimely neće nositi dres Gorice u novoj sezoni

02.07.2021. / Damir Žbulj

Turopoljski prvoligaš nastavio je s pripremama u Sloveniji, gdje je odigrao još jednu pripremnu utakmicu za skorašnji početak nove nogometne sezone.

Nakon minimalne 1:0 pobjede nad Celje, za koju je zaslužan Jurica Pršir, protiv rumunjskog prvoligaša ekipa novog trenera Krunoslava Rendulića odigrala je neriješeno 1:1.

Pogodak je postigao Hrvoje Babec.

Protiv Celja su u početnoj postavi bili Banić, Jug, Steenvoorden, Krizmanić, Zorica, Zavalić, Babec, Silas, Adžić, Lovrić i Janušić, dok je Rendulić na Rumunje krenuo s Kotarskim, Zavalićem, Marjanovićem, Jovičićem, Zoricom, Babecom, Juniorom, Šrolerom, Mitrovićem, Lovrićem i Brodićem. 

U subotu je na rasporedu još jedna provjera, protiv Vojvodine, a prvenstvena sezona kreće 17. srpnja na Rujevici protiv Rijeke.

Dres Gorice više neće nositi Liberijac Sylvanus Nimely, koji je stigao u veljači kao veliko napadačko pojačanje iz druge momčadi moskovskog Spartaka.

Nije pokazao puno, imao je i problema s ozljedama, a u tek 11 odigranih utakmica zabio je samo jedan zgoditak, u 3:0 slavlju protiv Hajduka u četvrtfinalu Kupa Hrvatske.

Dobio je zahvalu, iz kluba su mu poželjeli puno sreće u nastavku karijere, ali prosječni navijač Gorice neće previše žaliti zbog raskida ugovora i odlaska 'limenog', kako su ga često 'od milja' zvali.

Veliku Goricu već su napustili Jiloan Hamad i Ognjen Mudrinski, kojem je završila posudba u poljskoj Jagielloniji, a stigli su vratar Dominik Kotarski te Fran Brodić, Toni Fruk, Saša Marjanović i Tin Janušić, dok se s posudbe vratio Martin Šroler. Sve su to potentni i talentirani nogometaši, ali se tek trebaju dokazati kako će biti pojačanja za prvoligaške klupske ambicije.

Cilj je ponovno isti - pozicija u gornjem domu hrvatskog nogometa i plasman u Europu.

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli