Novosti Sport Događanja

Protiv Slaven Belupa na Gradskom stadionu

19.07.2018. / Damir Žbulj

HNK Gorica priprema se za početak povijesne sezone i utakmicu HT Prve lige protiv Rijeke na Rujevici, u subotu 28. srpnja s početkom u 21 sat.

U drugom kolu Goričani su trebali gostovati u Koprivnici, ali su odlukom Izvršnog odbora HNS-a, kojeg je član i čelnik Gorice Nenad Črnko, zamijenili domaćinstvo pa će se dvoboj protiv Slaven Belupa igrati na Gradskom stadionu, 4. kolovoza s početkom u 17.30 sati.

Do zamjene je došlo zbog kašnjenja u obnovi terena u Koprivnici pa i nema nekog drugog izbora nego da se utakmica odigra u Velikoj Gorici.

Utakmica 11. kola između istih protivnika igrat će se u Koprivnici.

"S obzirom na to da smo u rekonstrukciju glavnog travnjaka uložili velika sredstva, odlučili smo zatražiti zamjenu domaćinstva. Radovi kasne zbog čestih padalina i nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su zadesili Koprivnicu posljednjih mjesec dana pa smatramo da je bolje biti strpljiv, nego riskirati i u drugom kolu igrati u Koprivnici i tako potencijalno uništiti ovo veliko ulaganje. Zahvaljujemo klubu iz Velike Gorice što nam je izašao u susret," rekao je za službenu stranicu direktor Slaven Belupa Zvonimir Šimunović.

Prema rasporedu, svoju domaću utakmicu trećeg kola HT Prve lige protiv Intera iz Zaprešića, Gorica bi trebala igrati 11. kolovoza.

U četvrtom kolu Gorica 18. kolovoza gostuje na Poljudu kod Hajduka, nakon toga slijedi utakmica protiv Rudeša pa gostovanje u Puli, dok je 15. rujna na rasporedu domaći dvoboj protiv Dinama.

Nadamo se kako će se taj spektakularni večernji susret igrati na našem Gradskom stadionu, odnosno, kako će rasvjeta u koju se ulaže proračunskih deset milijuna kuna 'poreznih obveznika', na temelju kreditnog zaduženja Gradskog vijeća Velike Gorice, biti gotova!

Podijeli