Novosti Sport Događanja

PPD Zagreb odabrao Goricu: Jedan od najvećih trenutaka u povijesti kluba

05.12.2018. / Damir Žbulj

HRK Gorica i hrvatski prvak PPD Zagreb potpisali su ekskluzivni ugovor o sportsko poslovnoj suradnji! Bit će to veliki iskorak za velikogorički klub, koji će u svojim redovima u budućnost imati neke od najvećih talenata hrvatskog rukometa...

"Mi smo kao klub u prethodnom razdoblju imali određenih problema u adekvatnom odrastanja naših igrača koji izlaze iz omladinskog pogona. Oni su prve korake u seniorskom rukometu radili u 1. B HRL, odnosno u drugom rangu natjecanja. Između 1. B lige i regionalne SEHA Gazprom lige i Lige prvaka ozbiljna je kvalitativna razlika. Kako bismo osigurali nesmetan razvojni ciklus svim tim igračima pojavila se potreba da uđemo u usku sportsku suradnju s nekim klubom koji nastupa u Premijer ligi. Već smo neko vrijeme u razgovorima s ljudima iz rukometnog kluba Gorica i na obostrano zadovoljstvo smo se dogovorili kako će ta suradnja funkcionirati u budućnosti," pojasnio je direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković i dodao:

"Meni je osobito zadovoljstvo što će tim igračima, mladima od 17, 18 ili 19 godina, koji u ovom trenutku nisu na razini za RK Zagreb da će im se osigurati mogućnost da svoj razvojni put nastave u Gorici. I kad bude vrijeme da se priključe prvoj momčadi Zagreba."

Dopredsjednik HRK Gorica Dražen Bačurin bio oduševljen sklopljenim ugovorom.

"Ovo je jedan od najvećih trenutaka u povijesti našeg kluba! U prvom redu zahvalio bih Zagrebu što je upravo naš klub odabrao za ovaj vid suradnje, što je prepoznao rad i trud ljudi koji rade u HRK Gorica. Pošten odnos prema rukometu i sportu."

KORIST ZA ZAGREB, GORICU I CIJELI HRVATSKI RUKOMET

Koja su očekivanja od ove ekskluzivne suradnje?

"Osim osnaživanja našeg igračkog i trenerskog kadra očekujem i da u rad našeg kluba implementiramo sve ono što u najvećem rukometnom klubu ovih prostora i postoji. Na upravljanje klubom, rad s mlađim dobnim kategorijama, marketing..."

"Vjerujem kako će ova suradnja biti od koristi i Gorici i Zagrebu i razvoju mladih i talentiranih hrvatskih rukometaša i onda na korist i cijelom hrvatskom rukometu," istaknuo je Bačurin. 

Za početak će doći samo tri igrača. Jakov Vrdoljak je već stigao ali se odmah teško ozlijedio i slomio ruku. U drugom dijelu sezone će biti zdrav. Dolaze Zvonimir Rudolf  Šafranko, Antonio Ljubić i vratar Ivan Vekić, već od ponedjeljka.

Andrija Nikolić će biti glavni trener, dok će se valjda u stožeru naći mjesta i za dosadašnjeg strateg Gorice Hrvoja Pekeru.

"Imamo još igrača na posudbama. Medić je u Dubravi, Bahtijarević, Šehić i Strbad su u Sesvetama i njih nećemo dirati ove sezone, ali od ljeta niti jedan igrač neće ići na posudbu u neke druge klubove, nego samo u Goricu. Želja je da igrači 2000. godišta, reprezentativci, da budu na okupu i da igraju u Gorici. Mislim da u toj seniorskoj konkurenciji mogu dosta napredovati. Evidentno imamo problema s tim mlađim igračima, oni se teško snalaze među seniorskoj konkurenciji," poručio je menadžer Zagreba Božidar Jović.

"Pokušali smo i s drugim klubovima, s Porečom, Umagom, Dubravom, ali to nije baš urodilo plodom. Ovo je neki sustavni rad i mislim da će biti bolje, možda ne za godinu dana, ali sigurno kroz par godina."

"Intencija je koncentriramo naše mlade igrače na jednom mjestu, pod paskom naših trenera. Suradnja ide izvan tih okvira, od edukacije trenerskog i administrativnog osoblja, do zajedničkog vođenja kartoteka svih mlađih uzrasnih kategorija i uspostavljanja jednog cjelovitog sustava koji će omogućiti bolju produkciju igrača i za Zagreb, ali i za Goricu." zaključio je Šupuković.

HRK Gorica je trenutno na samom dnu Premijer lige i sigurno ćemo s ovakvom suradnjom u našem gradu svjedočiti i puno boljim rezultatima rukometaša, koji već godinama čuvaju svoje mjesto među hrvatskom sportskom klupskom elitom te kako će u budućnosti Velikogoričanima donijeti još puno veselja, kao što to ove sezone rade i nogometaši i košarkaši. 

 

 

Podijeli