Novosti Sport Događanja

Posljednjih 90 minuta bitke za Europu: Imamo svoju računicu, teško je igrati na 'nulu'

22.05.2021. / Damir Žbulj

Cijela ova povijesna sezona turopoljskog prvoligaša, u kojoj je izborena poluzavršnica Hrvatskog nogometnog kupa, u kojoj je Gorica većinu vremena provela na senzacionalnoj trećoj poziciji, stat će u posljednjih 90 minuta kod Rijeke.

Goričani i dalje kao treći ulaze u zadnji dvoboj i računica je sasvim jasna. Za potvrdu mjesta odmah iz Dinama i Osijeka trebat će pobijediti ili remizirati na Rujevici.

Toliko željeni izlazak u Europu Gorica bi potvrdila i osvajanjem jednog boda, a snove bi mogla ostvariti i u slučaju poraza, ali tada Hajduk na Poljudu ne smije svladati 'davljenika' Lokomotivu, koja se grčevito bori za opstanak.

Sve opcije su otvorene i moguće, ali mi se nadamo kako će onaj prvi scenariji biti šlag na torti veličanstvenog uspjeha.

"Naša liga ove godine mislim da je stvarno jako uzbudljiva i dobra za gledati! Možda smo i očekivali da ćemo ranije riješiti ulazak u Europu, sada je ovo za nas 'najgori mogući scenarij'. Nismo to željeli, ali na kraju je ispalo realno, s obzirom na zadnje rezultate," naglasio je trener Siniša Oreščanin pa dodao:

"Atmosfera je dobra, igrači su svjesni svega. Pokušali smo popraviti stvari koje nam u posljednje dvije utakmice nisu bile dobre. Čekamo utakmicu, treba uživati, treba dati sve od sebe i vidjet ćemo kako će to sve izgledati!"

U posljednje vrijeme Oreščaninova momčad ne bilježi bajne rezultate. Neugodni porazi od Hajduka i Dinama, u kojima nije postignut pogodak, a Ivan Banić je sedam puta vadio loptu iz mreže, sigurno su ostavili trag i za subotnji derbi u Rijeci od 17 sati trebat će dobro pripremiti ekipu, i taktički i psihološki.

"Ne želimo dizati nikakve tenzije, ponašamo se isto kao i prije svake druge utakmice i smatramo da je to jedini normalan način..."

"Imamo dosta i mladih igrača i ne bismo željeli u psihološkoj pripremi napraviti nešto krivo. Bit će to jedna normalna utakmica. Rijeka je jako dobra, dolaskom kolege Tomića napravila je pomak, oni su u dobrom ritmu. Ali, mi imamo svoju računicu i imamo svoj cilj i nadam se da ćemo ga ostvariti," naglasio je Oreščanin.

U posljednjem međusobnom dvoboju ovih suparnika Gorica je izgubila na Gradskom stadionu 4:3, a nakon što se našla u zaostatku od četiri pogotka, na kraju je gotovo došla do izjednačenja.

"Teško je igrati na 'nulu'. Treba igrati kako smo zamislili od početka. Mislim da je zadnja naša utakmica bila dobra za gledanje, imala je svoje specifičnosti i naravno da nam je poslužila u pripremi."

"Primili smo tada dosta golova, kao i u zadnje dvije utakmice, imali smo problem u defenzivnoj tranziciji i to smo pokušali riješiti. 'Peče' nas taj dvoboj, mislim da je taj gol za izjednačenje čak bio i regularan, ali imamo puno stvari za kojima možemo žaliti i sada se samo okrećemo prema budućnosti, pozitivni smo i želimo dati sve najbolje od sebe u zadnjih 90 minuta, nadamo se da će nam to nešto donijeti," zaključio je Oreščanin.

Trener Rijeke Goran Tomić s nestrpljenjem čeka dramatičan okršaj: "Velika utakmica za nas. Da nam je netko ponudio da ćemo u zadnjem kolu imati mogućnost uhvatiti treće mjesto, ne bi mu nitko vjerovao s obzirom na razliku koja je bila između nas i Gorice. Svjesni smo važnosti utakmice i napravit ćemo sve da ostvarimo cilj i osvojimo tri boda koja nam donose treće mjesto!"

Titulu prvaka već je ranije osigurao Dinamo, koji nakon velikogoričkog finala Kupa slavi i duplu krunu, dok je Osijek HT Prvu ligu zaključio na drugom mjestu.

Gorica, Rijeka i Hajduk bore se za treću i četvrtu poziciju koja donose Europu. U borbi za prvoligaški spas 'fenjeraš' Varaždin gostuje kod Slaven Belupa, pretposljednja Istra igra u Osijeku, dok Lokomotiva pozitivnim rezultatom na Poljudu može pomoći i Goričanima.

Bit će uzbudljivo, bit će dramatično, ali priželjkujemo da Gorica nakon posljednjeg sučevog zvižduka na Rujevici gromoglasno proslavi povijesni uspjeh!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli