Novosti Sport Događanja

Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige

14.10.2018. / Petar Brnada

Nakon vrlo važna tri boda i velike pobjede protiv Mraclina, nogometaši Bune danas su na domaćem terenu doživjeli hladan tuš.

U 10. kolu 1. Županijske nogometne lige Istok neugodno ih je iznenadila ekipa Ostrne koja je do današnje utakmice uspjela skupiti samo dva boda te je uvjerljivo držala začelje ljestvice. Gosti su do pobjedničkog, a ujedno i jedinog pogotka na utakmici uspjeli doći u 43. minuti kada su u potpunosti šokirali domaćine koji su mislima već bili na predahu.

Obje su ekipe vrlo žestoko i ofenzivno ušle u današnji dvoboj, a Buna je do prve prave prilike došla u 15. minuti kada je kapetan Huđber zapucao glavom no lopta je otišla preko gola.

Ostrna je dvije velike šanse imala u 22. te 27. minuti no oba pokušaja završila su pokraj gola. Huđber u 28. minuti ponovno unutar peterca prijeti glavom, no lopta ovoga puta prolazi pokraj stative.

U narednih 15-ak minuta Ostrna niže tri opasne prilike po domaćine no i njima je nedostajalo koncentracije u realizaciji pa niti jedan udarac nije zadao previše posla vrataru Raku.

I kada se činilo da će ekipe na predah otići bez pogodaka, u 43. minuti uslijedio je veliki šok za Bunu.

Vrlo precizno dodavanje u 16-erac sjajno koristi Mario Habeić koji lijevom nogom gađa golmanovu dalju stranu te pritom pogađa stativu no na pravom se mjestu našao Mislav Sonarić koji sretno i spretno koristi odbijenu loptu te je šalje iza vratara Raka.

Buna je u nastavku susreta također krenula vrlo ofenzivno, a do prve prilike već u 47. dolazi Barišić no ne uspijeva pogoditi okvir gola.

U 50. minuti još je jedanput zaprijetio Huđber, ovog puta iz daljine, no lopta ponovno odlazi preko gola. Nastavila je Buna stiskati gostujuću momčad te je bila nešto okomitija prema golu no igrači Borisa Konjevića nisu uspijevali pronaći put do protivničke mreže.

Najveću priliku Huđber je imao u 57. minuti kada je sa samo dva metra promašio cijeli gol, a 15-ak minuta kasnije opasno je zaprijetio i Sabljo čiji udarac s ruba šesnaesterca uspijeva ukrotiti vratar Dominiković.

Do najveće prilike za izjednačenje Buna dolazi u 78. minuti kada je Barišić iz okreta lijevom nogom loptu lijepo poslao pokraj Dominikovića no nije imao sreće te je njegov udarac zaustavila vratnica. Stisnuli su domaćini u posljednjih deset minuta utakmice no sve njihove pokušaje uspješno su zaustavljali nogometaši Ostrne koji su čvrsto branili vrlo vrijedna tri boda te ih na kraju i uspjeli sačuvati.

Negativnom ishodom te šokantnim porazom nezadovoljan je bio i trener Konjević koji je i zaigrao od 56. minute.

-Teško je bilo što komentirati nakon ovoga. Nažalost danas se pokazalo da je ono protiv Mraclina prošlog kola bila slučajnost, trenutak naboja i inspiracije, a danas su se pokazale sve naše slabosti netreniranja, loših paseva. To je protivnik spretno iskoristio i uspio se obraniti do kraja, a mi nismo imali snage da preokrenemo- kratak je bio Konjević.

Požalio se Konjević na slabu pripremu i disciplinu, to jest na vrlo česte izostanke svojih igrača s treninga, što u konačnici znatno utječe na rezultate.

-Realizacija je posljedica treninga i automatizma na treningu. Nažalost s četiri igrača na treningu ne možete ništa. Imamo neke naznake, ali da bismo to konkretizirali potrebno je ipak malo više treninga. Takvu kvalitetu nemamo da si možemo priuštiti netreniranje- zaključio je Konjević.

1. ŽNL, 10. KOLO

NK BUNA- NK OSTRNA 0:1

STRIJELAC: Sonarić Mislav (43)

NK BUNA: Rak F., Lučan R. (od 46. Prnjak), Mrkonjić, Rovišan (od 52. Kovačić), Galović, Mikulin (od 56. Konjević), Huđber, Sabljo, Vujnović, Šebek, Barišić, Rak J., Prnjak, Lučan K.

NK OSTRNA: Dominiković, Šego, Sonarić (od 83. Puretić), Jezidžić (od 87. Tokić I.), Habeić, Darojković, Bumbar (od 66. Tokić K.), Nestić, Lacković, Radovac, Mandić, Čižmek, Žarko.

Galerija slika

Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige Poraz Bune od posljednjeplasirane momčadi lige

Podijeli