Novosti Sport Događanja

Ponosni Jakirović: Očekujem da ne izgubimo od Osijeka

02.12.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice namučili su Dinamo na Maksimiru, ali na kraju nisu uspjeli doći do pozitivnog rezultata. U samoj završnici imali su dvije velike prilike za postizanje pogotka, koji bi im vrlo vjerojatno osigurao barem bod na gostovanju kod branitelja naslova i lidera HT Prve lige.

Bez obzira na ishod i prekid nevjerojatnog niza od šest uzastopnih pobjeda na strani, trener Sergej Jakirović bio je poprilično zadovoljan kako je njegova momčad izgledala na travnjaku, nakon minimalnog 1:0 poraza. 

"Jako sam zadovoljan i ponosan na svoje dečke, kako su odigrali. Stavili smo Dinamo pod pritisak posljednjih 15, 20 minuta. Mogli smo i izjednačiti. Na kraju je presudila jedna naša nepažnja u obrani, 'zaspali smo' i Dinamo je na kraju zasluženo pobijedio i čestitam im na tome!"

-->> [VIDEO] Gorica propustila šokirati Dinamo na Maksimiru

Goričani nisu samo prijetili iz protunapada, nego su u finišu dvoboja organizirali nekoliko jako dobrih akcija na postavljanu suparničku obranu.

"Radimo na tome svakodnevno, to je jedan proces, ali bitno je prepoznati situaciju. Možda smo u pojedinim trenucima donijeli krive odluke, ali moramo biti zadovoljni, jer su ovi igrači sve zaslužili na terenu i svaku utakmicu daju sve od sebe, što je meni najvažnije," dodao je Jakirović.

Iduće nedjelje na Gradskom stadionu sprema se novi spektakl, u Veliku Goricu stiže Osijek.

"Igramo doma i očekujem da barem ne izgubimo. Osijek igra u srijedu četvrtfinale Kupa s Hajdukom, bitno je kako će oni tu utakmicu odigrati. Igramo protiv momčadi koja je u ovom trenutku bolja od nas, koja ima više iskustva, ali mi ćemo napraviti sve da iz dvoboja izađemo s pozitivnim rezultatom."

Nenad Bjelica i Sergej Jakirović ne samo da su kolege, nego i dobri prijatelji i jasno je kako je strateg Dinama biranim riječima hvalio igru Gorice.

“Zasluženo smo pobijedili, dominirali smo praktički 85 minuta utakmice, trebali smo prije završiti pitanje pobjednika drugim pogotkom i na kraju se uvukla nepotrebna nervoza. Pokazali smo više i zaslužili sm ovu pobjedu. Jako mi je drago što smo pobijedili nakon dvije utakmice, momčad se vratila na pobjedničku stazu. Također, vrlo važno da smo to ostvarili s deset novih igrača i ovim putem želim čestitati igračima na zalaganju i pobjedi,” poručio je Bjelica i pohvalio suparnika:

“Igrali smo protiv vrlo dobre momčadi! šest pobjeda zaredom u gostima dovoljno govori o Gorici. Imaju odličnog trenera, odlične igrače i nije slučajnost da su tu gdje jesu. Opasnu Goricu uspjeli smo držati pod kontrolom.”

 

Podijeli