Novosti Sport Događanja

Polet deklasirao Turopolje, Turopoljac napunio mrežu Dinama, Vatrogasac uvjerljiv u Obrezini, Kupa izbacila Lomnicu, Meštrica i Posavec prošli nakon raspucavanja

26.02.2024. / Damir Žbulj

Utakmicama prvog kola Kupa Grada Velike Gorice nastavljena je amaterska nogometna sezona u našem kraju. Vatrogasac iz Kobilića je bio uvjerljiv kod Mladosti u Obrezini, Polet je u Buševcu deklasirao Turopolje, Turopoljac je u Kučama bio uvjerljiv protiv Dinama iz Novog Čiča, Kupa je izbacila Lomnicu, dok su Posavec i Meštrica izbacili Klas iz Mičevca i Bunu tek nakon raspucavanja s bijele točke.

Vatrogasac je sa sigurnih i uvjerljivih 5:1 slavio u Obrezini, uz hat-trick Petra Krasnića i golove Christiana Sambola i Matu Barišića. Počasni pogodak za Mladost, koja igra u rangu više, zabio je Alan Pejak.

Na Zvrniku je Polet napunio mrežu Turopolja, a hat-trick su upisali i Zvonimir Matušin i Ivan Zagorec, dok je u 8:0 slavlje ekipe pod vodstvom Dejana Debijađija dva komada dodao i Pavao Galović.

Turopoljac je sa 6:2 eliminirao Dinamo iz Novog Čiča, uz tri pogotka Filipa Sarafa te po jedan Mislava Čunčića, Tomislava Šutala i Ivana Štefičića. Nakon što je Saraf u samom otvaranju utakmice zabio svoja dva komada, Filip Đuksi je u 13. minuti vratio neizvjesnost u ovaj dvoboj, koja je trajala do 60. minute. Nakon toga je uslijedila kanonada domaćih, a Tomislav Lacković je u finišu tek ušminkao poraz.

Kupa je u Pokupskom došla do pobjede nad Lomnicom u samoj završnici dvoboja. Tihomir Sečenj je domaće doveo do prednosti 20-ak minuta prije kraja, ali je Josip Matić ekspresno izjednačio. Ipak, Davor Belečić je u 83. minuti zabio za novo vodstvo Kupe, a u sudačkoj nadoknadi je Leonardo Brajković postavio na konačnih 3:1. Utakmicu je obilježila povreda ramena domaćeg povratnika Mihaela Vranešića, ali i proslava pobjede u novim vanjskim prostorijama na igralištu u Pokupskom.

Meštrica i Buna imali su žestok okršaj u Gornjoj Lomnici, a odluka o pobjedniku pala je nakon raspucavanja s bijele točke. Robert Pisačić je već u sedmoj minuti zabio za domaće, ali je u 37. minuti rezultat izjednačio Stjepan Kalisar. Gosti su od 69. minute igrali bez isključenog Kamerunca Yetne, dok je u finišu 'pocrvenio' i Dominik Ledinski iz domaće ekipe. Meštrica je na kraju, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, s 5:4 prošla u drugu rundu.

Nakon drame s bijele točke dalje je prošao i Posavec, koji je sa 6:5 izbacio Klas iz Mičevca. Domaći kapetan Alen Breščaković je promašajem otvorio raspucavanje, ali je na identičan način u trećoj seriji uzvratio Igor Gusak. U sedmoj seriji nisu zabili niti Marko Kelihar ni Jakov Caganić, no, tada Domagoj Desupt zabija ključni penal, Branko Janić nije bio precizan i Posavec slavi prolazak u iduću fazu natjecanja.

Drugo kolo zakazano je već za idući vikend, a u natjecanje se uključuju Ban Jelačić i Gradići.

U subotu od 15 sati u Vukovinu stiže Kupa, Posavec u nedjelju od 15 sati igra u Gradićima, Vatrogasac u istom terminu u Kobiliću dočekuje Turopoljac, a Meštrica igra protiv Poleta. Slobodni će biti Kurilovec, Lukavec i Mraclin.

Lukavec i Mraclin će se priključiti u trećem kolu, krajem travnja, dok je Kurilovec izravno u polufinalu, koje je zakazano za početak svibnja. 

Podijeli