Novosti Sport Događanja

Pogreške u završnici odvele rukometašice Udarnika u ponor

29.09.2016. / Nefertum IT
Kup utakmicom protiv Zeline rukometašice Udarnika službeno su otvorile novu natjecateljsku sezonu. Zelinčanke koje su do prije dvije godine igale itekako važnu ulogu u prvoligaškom društvu, svojevoljnom su se odlukom prošle godine spustile u trećeligaški rang, da bi od ove sezone baš kao i Kurilovčanke igrale u drugoligaškoj konkurenciji. Susret je jednoj i drugoj ekipi poslužio kao generalna proba pred subotnji početak prvenstva, a zadovoljniji mogu biti u taboru Zeline koja je u Gradskoj sportskoj dvorani slavila s 27:22 izborivši tako susret protiv Ivanića.

zrk uda velika.jpg

Po konačnom rezultatu pretpostavlja se kako su gošće lagano došle do pobjede. No, to je tek prvi dojam, koji itekako vara, jer tijekom šezdeset minuta gledali smo tvrdu i neizvjesnu utakmicu u kojoj su domaće rukometašice gotovo pedeset minuta imale rezultatsku prednost od jednog do dva zgoditka (izuzev dva minimalna vodstva gošći, op.a).

Dvanaest minuta prije kraja susreta igračice Udarnika imale su 19:17 i napad za plus tri. Osjetio je tada i trener Dean Vučić kako je to velika prilika te je zatražio i minutu odmora. Nažalost, njegove upute igračice nisu sprovele u djelo te gošće izjednačuju na 19:19.

zrk uda velika 1.jpg

Drama je na pomolu, a kad je semafor u 54. minuti pokazao 21:21 sve je slutilo na završnicu koju će odlučiti jedna lopta. Međutim, domaće igračice serijom pogrešaka omogućuju Zelinčankama lagane pogotke te semafor dvije minute prije kraja pokazuje 21:26.  Sve ono dobro igračice trenera Vučića tako su prosule u samo nekoliko minuta, što iskusne gošće nepraštaju. Do isteka šezdesete minute Nikolina Kordić i Ivana Kranjec dodatno su poboljašle ukupnu statistiku svojih ekipa.

zrk uda velika 2.jpg

KUP HRVATSKE, 1. KOLO
ŽRK UDARNIK – RK ZELINA 22:27 (11:10)
ŽRK UDARNIK:
Ankon, Krsnik 3, Broz, Vugrinović 3, Nedić, Mihaljević 1, Kramarić, Kordić 1, Skrbin, I. Tomljanović, K. Tomljanović, Antonić 6, Zrinušić 6, Horvat, Čefko. TRENER: Dean Vučić
RK ZELINA: Antolić, Mrazović 4, Kranjec 1, Čosić 3, Puhelek 6, Banovec, Madžarac 6, Vukčević 3, Crneković, Grošinić 2, Galić, Crnoja, Gojko, Podolski, Bešen. TRENERICA: Anita Dananić

Podijeli