Novosti Sport Događanja

Podrška 'Downićima' iz ŽRK Gorica

21.03.2021. / Damir Žbulj

Ove nedjelje, 21. ožujka, obilježava se svjetski dan osoba s Down sindromom!

Upravo taj dan je odabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u 'potrostručenju' (trisomiji) 21. kromosoma.

Šarenim čarapama želi se upozoriti na poteškoće osoba s Downovim sindromom i potaknuti poboljšanje njihovog položaja u društvu. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom često ne mogu upariti.

Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama nošenje šarenih čarapa se proširilo po cijelom svijetu. Inicijativa je dio kampanje #LotsOfSocks koju je pokrenula organizacija Down Syndrome International kako bi potaknula ljude da započnu razgovor o različitosti, jedinstvenosti, uključenosti i prihvaćanju.

Podršku osobama s Down sindromom dale su i rukometašice Gorice, koje od siječnja prošle godine petkom od 18 do 19 sati organiziraju i provode treninge za djecu s teškoćama u razvoju.

"Ponosni smo jako na trenericu Jelenu, koja je realizirala zamisao našega predsjednika Dražena, ali i na sve naše igračice, koje nesebično volontiraju na tom treningu," poruka je iz Ženskog rukometnog kluba Gorica.

Naravno, kontinuiranu pažnju djeci s Down sindromom daju i u Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji.

Love doesn't count chromosomes! ❤ 📸 @vgfotohr #downsyndromeday #downsyndromelove #downsyndrome #adaptedjudo #JudoTeamFuji #BeInclusive #BeTheChange

Posted by Judo klub osoba s invaliditetom "Fuji" on Sunday, March 21, 2021

Podijeli