Novosti Sport Događanja

Pobjede Mraclina i Ban Jelačića u derbijima 1. ŽNL

30.09.2019. / Juraj Odrčić

U 1. ŽNL ovoga vikenda igrana su dva derbija u kojima su igrale naše dvije prvoplasirane momčadi, Mraclin i Ban Jelačić iz Vukovine, a obje ekipe ostvarile su pobjede, te nastavile borbu za prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

Mraclin je gostovao u Vezišću kod neugodne Milke Trnine koja drži treće mjesto prvenstvene ljestvice, te pobijedio rezultatom 4:1. Nogometno igralište u Vezišću specifično je po tome što je dosta kratko, te ne daje previše mogućnosti za konstantni razvoj igre. No, nogometaši Mraclina bili su spremni i na kraju zasluženo otišli kući sa nova 3 boda. U prvom poluvremenu kazneni udarac Augustića brani domaći vratar, no isti igrač uskoro dovodi Mraclin u vodstvo. Pred kraj poluvremena domaćin izjednačuje nakon konfuzne situacije oko ubačaja sa strane. U drugom poluvremenu koje je igrano po jakoj kiši Mraclinci pokazuju svoju kvalitetu i postižu 3 pogotka. Prvo sa 17 metara prizemnim udarcem zabija Onić, nakon toga na sličan način i Roginić, a pečat stavlja Jurić. Domaći su se pokazali kao jako dobra momčad, te su u dvije situacije opasno zaprijetili Dražiću koji je sjajno reagirao.  

Ban Jelačić ugostio je prije početka prvenstva najvećeg favorita za osvajanje prvenstva, momčad Lonje. Bila je to prava borba za prvenstvene bodove. Domaći nogometaši su u prvom poluvremenu bili bolja momčad, te imali izglednije prilike, no na odmor se otišlo sa početnih 0:0. U drugom poluvremenu Lonja ubacuje u brzinu više, te konstantno prijeti domaćim vratima, no bez realizacije. Pred kraj utakmice gosti su krenuli na sve ili ništa, a to im se osvetilo u 87. minuti kada domaći potežu kontru, povratnu loptu ne kupi golman gostiju, a Relota je zakucava u praznu mrežu, te donosi veliko veselje domaćim navijačima.

Derbi ovih dviju momčadi na rasporedu je za dva tjedna, no prije toga svatko mora odigrati još jednu utakmicu. Mraclin dočekuje Ban Jelačić iz Banova, a Vukovinci putuju na daleko gostovanje kod neugodne vrbovačke Dubrave.

Podijeli