Novosti Sport Događanja

Pobjede Gorice, Kurilovca, Poleta, Mraclina i Kupe

04.11.2019. / Romana Šimek

Nakon pobjede u kupu, Gorica je svladala Hajduk i u prvenstvu, te tako odigrala tjedan iz snova predvođena Lovrićem koji igra nogomet života. Naš trećeligaš Kurilovec ne prestaje sa sjajnim utakmicama. U derbiju treće lige pobjedili su Jarun na gostovanju čime su se vodećem Vinogradaru približili na samo tri boda. Do kraja prvenstva ostale su tri utakmice u kojima je Kurilovec blagi favorit, posebno na domaćem terenu. Kada bi osvojili svih devet bodova, bio bi to povijesni uspjeh ove jeseni.

Naši četveroligaši s teških gostovanja kod momčadi iz donjeg doma donose kući po bod. Lukavec je u Hrastju gubio 2:0, a onda u samo par minuta okrenuo na 2:3. Hrastje je u zadnjim trenucima zabilo izjednačavajući pogodak, te tako Lukavec kući odlazi s bodom. Gradići su nastavili svoju mini seriju bez poraza na gostovanju kod posljednje Save Strmec. Svaki gostujući bod je dobar, a sada doma igraju protiv Straže gdje se očekuje pobjeda.

Polet je pobjedio Rakov Potok, te ostao na prvom mjestu poretka JŽNL kojeg dijeli sa ekipom Sule. Turopoljac je slavio na teškom gostovanju u Bedenici. Nakon lošijeg ulaska u prvenstvo, Turopoljac je dobar u posljednjih mjesec dana što je rezultiralo sredinom ljestvice. Odmah iza njih se nalazi Lomnica koje je doma pobjedila Slogu iz Križa. Ovom pobjedom su zaboravili katastrofu od prošlog kola i u zadnje tri prvenstvene utakmice ulaze s nadom održavanja trenutnog statusa. Svojim statusom sigurno nije zadovoljan Klas. Novi težak poraz kod izravnog konkurenta Samobora zabetonirao je Klas za samo dno. Ni promijena trenera koja se dogodila ovaj tjedan nije pomogla u boljem rezultatu, a do kraja jeseni biti će teško i Klas ne smije već sada zaostati previše za pratiteljima kako bi na proljeće imao mogućnosti za opstankom.

Mraclin je na domaćem terenut zasluženo slavio protiv Zvekovca, te se tako približio Banu Jelačiću iz Vukovina na četiri boda, ali s utakmicom manje. U utakmici dva Ban Jelačića u Banovu nije bilo golova. U subotu je Meštrica izgubila u Vezišću pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Dinamo Hidrel je dobro odigao kontra favorizirane Lonje i doma nosi vrijedan bod. Vrijedne bodove sa gostovanja iz Dubrave nosi Mladost iz Obrezine koja jako dobro igra ove jeseni, što joj je donijelo četvrtu poziciju prvenstvene ljestvice. Vatrogasac je na domaćem terenu očekivano svladao Kloštar, Buna je poražena na gostovanju u Ostrni, a Posavec je bio slobodan.

Kupa je slavila u Gaju. Bila je to utakmica dviju najboljih momčadi 2. ŽNL Istok u kojoj su dečki iz Pokupskog zasluženo slavili i osvojili jesenski naslov. Zaista je Kupa odigrala odličnu jesen, bila najuvjerljivija, te se nadamo takvim igrama i rezultatima na proljeće jer je ovo bilo posljednje kolo ove jeseni. Polusezonu za zaborav Turopolje je završilo porazom na gostovanju.

 

Rezultati

1. HNL, 14. kolo
Gorica – Hajduk 2:1

3. HNL Središte, 11. kolo
Jarun – Kurilovec 3:4

4. HNL Središte, 12. kolo
Sava Strmec – Gradići 2:2
Croatia (H) – Lukavec 3:3

JŽNL, 12. kolo
Samobor – Klas 4:0
Lomnica – Sloga 3:1
Strmec – Turopoljac 2:3
Polet – Rakov Potok 3:0

1. ŽNL Istok, 12. kolo
Milka Trnina – Meštrica 3:2
Ostrna – Buna 3:1
Vatrogasac – Kloštar 3:0
Lonja – Dinamo Hidrel 2:2
Dubrava – Mladost 1:2
Mraclin – Zvekovac 3:0
Ban Jelačić (B) – Ban Jelačić (V) 0:0
Posavec – slobodan

2. ŽNL Istok, 9. kolo
Gaj – Kupa 2:3
Mladost – Turopolje 1:0

Podijeli