Novosti Sport Događanja

Odvedite svoje dijete na hrvanje: Navika za tjelovježbom i zdravim životom stvara se od malih nogu

06.09.2019. / Damir Žbulj

Nakon ljetnih praznika ponovno su na okupu članovi Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991 te su krenuli s pripremama za novu sezonu.

Pozvali su djecu da im se priključe u njihovoj školi hrvanja, utorkom i četvrtkom od 20.30 do 21.30 sati u OŠ Nikole Hribara te u Gradskoj sportskoj dvorani srijedom od 20.30 do 22 sata te u četvrtak od 19 do 20.30 sati, a primaju i djevojčice i dječake. 

Iz kluba su poručili kako je hrvanje 'idealan sport za razvoj djeteta', jer osim što u velikoj mjeri razvija motoričke (koordinaciju, snagu, brzinu, fleksibilnost, ravnotežu) i funkcionalne sposobnosti, hrvanje ima 'veliki utjecaj na razvoj kognitivnih sposobnosti odnosno razvoj fokusa i pažnje, brzine obrade informacija, logičkog zaključivanja i rasuđivanja kao i razvoja samomotivacije i discipline.'

Hrvanje je kontaktan sport, ali nema udaraca, gušenja niti poluga već je jedina destrukcija protivnika na način da ga se zadrži leđima oslonjenim na podlogu odnosno strunjaču.

"Istraživanja su dokazala kako hrvanje spada u sportove s najmanje ozljeda, a to nije ni čudo jer hrvanje razvija u jednakoj mjeri cijeli koštano-mišićni sustav," naglasili su u Hrvačkom klubu Velika Gorica 1991.

Trening se sastoji od raznih igara za razvoj svih sposobnosti, gimnastičkih elemenata (koluti, zvijezde, stojevi, salta, upori, naupori...), metodike obuke padova i hrvačkih tehnika, štafetne igre i utjecaj na razvoj discipline, samokontrole i samomotivacije. 

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 098 252 065

"Budite podrška svome djetetu da ustraje u sportu kako bi od malih nogu stvorilo naviku za tjelovježbom i zdravim životom!"

 

Podijeli