Novosti Sport Događanja

Odbojkaši Gorice i dalje vodeći

22.11.2016. / Nefertum IT
U nedjelju, 20.studenog, odbojkaši Gorice na domaćem su terenu pobijedili goste iz Nedelišća rezultatom 3:0 (25:9, 28:26, 25:19) i zadržali prvo mjesto na ljestvici.

Nakon što su prošlo kolo bili slobodni, Goričani su se ovaj vikend vratili na parket i upisali novu pobjedu u II. A hrvatskoj odbojkaškoj ligi -centar, ovaj puta protiv OK Nedelišća. Izgleda kako su domaći odbojkaši dobro iskoristili ovaj period od skoro dva tjedna bez utakmice, jer su od samog početka djelovali svježije i spremnije od gostiju iz Nedelišća. Trener Šulc se vratio na klupu Goričana, no za ovaj susret, zbog raznih obaveza, nije mogao računati na Vukića, Šprema, Batinovića i libera D. Burčula. Domaći trener je stoga povjerenje na poziciji libera ukazao mladome Buđaku, što je on na zadovoljavajući način i uzvratio.

Goričani u prvi set ulaze snažno i potpuno koncentrirano. Odmah na početku seta kapetan Skorin, uz asistenciju srednjh blokera T. Burčula i Dumbovića, sa nekoliko atraktivnih blokova pokazuje gostima da neće po lijepome pamtiti ovo gostovanje u Velikoj Gorici. Osim bloka, izvrsno je u prvome setu funkcionirao i servis, pa su tako aseve odservirali Rukavina i T.Burčul, koji je uz to imao i seriju od 7-8 dobrih servisa, dok je Dumbović jakim skok servisom stvarao velike probleme za protivnički prijem. Velika bodovna prednost u prvome setu, omogućila je domaćem treneru da pred kraj seta u igru uvede i primače Prevolnika i Huljeva.


(foto:arhiva)

Samo devet izgubljenih poena u prvome setu kao da je uspavalo domaćine, jer u drugi set ulaze sa serijom od šest uzastopce izgubljenih poena. Nisu gosti ništa značajno povećali razinu svoje igre, već su Goričani radili sitne greške u gotovo svim elementima igre, počevši od prijema i dizanja pa do napada i blokiranja. Trener Šulc zove time-out kako bi malo razbudio svoje igrače, i izgleda da je taj potez urodio plodom jer se do tehničkog time-outa Goričani primiču na samo dva poena zaostatka.

U nastavku seta, primači Bičvić i Rukavina pomažu mladome Buđaku na prijemu i u obrani, kapetan Skorin je spreman na sve lopte koje dobije od tehničara Humskog, dok srednji blokeri rade dobar posao u sprječavanju protivničkih napada sa sredine. Iako su drugi set dobili na razliku, moglo se primijetiti kako se u redove Goričana nije uvukla nervoza, što je znak samopouzdanja u vlastitu igru i sposobnosti.

U trećem setu gosti kreću najbolje što mogu jer više nisu imali što za izgubiti, no domaćin je odmah na početku trećeg seta svojom igrom pokazao kako će to ujedno biti i zadnji set tog popodneva  u Velikoj Gorici. Ponovno su blok i servis bili na jako dobroj razini. Goričani se brzo odvajaju i mirno privode utakmicu kraju. Na zadnjih par poena ulazi i mladi tehničar Ivković, kako bi stekao određeno iskustvo i na ovoj razini natjecanja.

Goričani novi ispit u prvenstvu imaju sljedeće subote, kada gostuju u Sisku kod OK Quirin-a. S obzirom na razinu igre, nije nerealno očekivati i šestu pobjedu iz isto toliko utakmica.



Podijeli