Novosti Sport Događanja

Niti golman gostiju ne uspijeva prekinuti niz Gradića i Zorana Tomčića

21.11.2016. / Nefertum IT
Petom uzastopnom pobjedom momčad Zorana Tomčića potvrdila je da je prava domaćinska ekipa te da će Gradići svima biti teško osvojivo područje u nastavku sezone. Novu pobjedu nogometaši Gradići ostvarili su protiv iznimno opasnog suparnika Mladost iz Zaboka s rezultatom 2:1. Naizgled tijesna pobjeda, no dogodila se istinska dominacija domaćih dečkiju, a posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme.

Pavlica pogodio izravno iz kornera

Naime, već u 9. minuti, kada se zapravo igra još nije ni rasplamsala, najbolji igrač domaćih Nikola Pavlica nesvakidašnjim golom iz kornera zabija gol za vodstvo. Preciznim i neočekivanim udarcem prevario je domaćeg golmana te cjelokupnu obranu gostujućih igrača.

gradici velika.jpg

Gradići su dominirali i bili konkretniji te nakon gola nastavili nizati prilike. U 17. minuti napadač domaćih Marijo Šandor izvrsno se izborio za poziciju i glavom pogodio prečku, a već u 19. minuti Pavlica prijeti slobodnim udarcem. U ovom periodu Mladost se nagomilala žutim kartonima te su u razmaku od 17. do 25. minute njeni igrači zaradili četiri žuta kartona.

Gradići su potpuno kontrolirali utakmicu, a unatoč blatnjavom i neravnom terenu, domaći dečki su uspijevali kratkim pasovima izluditi gostujuće igrače. Pavlica sa odličnim centaršutevima, prvo u 21. minuti, a potom u 26. minuti radi pomutnju u gostujućoj obrani, pogotovo kada Nikola Furić uspijeva tući po golu, ali golman domaćih uspješno intervenira. U tim trenutcima Mladost nije uputila nijedan udarac, a teško su uspijevali s loptom i centar preći, sve do 27. minute kada iz jedne polukontre stižu do domaćeg vratara Petra Kovačića, ali napadač gostiju Zoran Bunčec spetljao se.

gradici velika 1.jpg

Ovo je samo dalo elana domaćima da nastave s pritiskom i dođu do drugog gola. Prvotno, Dražen Leder u 30. minuti izbija sam ispred golmana, ali našao se u nedozvoljenoj situaciji, zaleđu, a zatim odličnom akcijom od noge do noge ponovno pripremaju istom igraču jedan na jedan s golmanom, ali fulao je cijeli okvir gola. Kratkom pas igrom Gradići grade igru te jednom takvom akcijom Pavlica izbacuje čitavu obranu, ali golman gostiju stiže prije na loptu. Druga izuzetna prilika Mladosti dogodila se u 38. minuti kada Martin Kolar izbija sam ispred golmana, no kapetan domaćih Ivan Rajić iskusno i rezolutno rješava situaciji. Pred kraj prvog poluvremena, 44. minuti, izvrsno probijanje desne strane Dražena Ledera te još bolji ubačaj u šesnesterac gdje spretno reagira Marijo Šandor koji zakucavanjem lopte u gol odvodi svoju momčad na poluvrijeme na sigurnih 2:0.

gradici velika 2.jpg

Rezervni vratar gostiju pojačava napad

Na poluvremenu izlazi Nikola Pavlica te ulazi Filip Župetić te nakon ove promjene slijedi praktički čitavih 45 minuta preskakanje igre domaćih igrača. Ovome je još pridonio blatnjav teren, a nepovezanu igru „krasilo“ je jedne i druge. Igra se u potpunosti smirila na i tu treba istaknuti dvije radilice domaće momčadi– Damira Bogovića i Sinišu Ferenčeka, koji su na najbolji način umrtvili igru gostiju te praktički odnijeli pobjedu na sredini terena.

gradici velika 3.jpg

U 54. minuti, Šandor odličnim driblingom izbacuje svog čuvara te udara pored vrata gostiju te je samo na trenutke igra domaćih izgledala kao u prvom poluvremenu, a to ih je i koštalo. Naime, rezervni golman gostiju Zoran Mihovilić ulazi u igru umjesto Martina Kolara na mjesto napadača te nedugo nakon toga, u 64. minuti, lijepo prima loptu te iz okreta zakucava loptu u gol i smanjuje prednost. Ubrzo nakon toga golman gostiju (sada u ulozi igrača na terenu) izbacuje fintom kompletnu obranu NK Gradića, no samo nespretnost Marka Krznara održava minimalnu prednost domaćih.

Zadnjih 15 minuta Gradići uspijevaju iskontrolirati utakmicu do kraja, iako je bila blaga dominacija gostiju, a u 85. minuti mogli su doći do izjednačujućeg gola, ali samo neznanje i dalje drži goste u rezultatskom deficitu. U 92. minuti, drugim žutim kartonom, Marko Belanović zasluženo završava utakmicu prije vremena, budući  da je nasrnuo, iznerviran na golmana, a samo smirenost domaćih uspjela je spriječi moguću tučnjavu. (Danijel Jurković)

gradici velika 4.jpg

MEĐUŽAPANIJSKA NOGOMETNA LIGA, 15. KOLO
NK GRADIĆI – NK MLADOST 2:1
STRIJELCI:
1:0 Pavlica (9), 2:0 Šandor (44), 2:1 Mihovilić (64)
NK GRADIĆI: Kovačić, Leder, Ferenček, Rajić, Lacković, Bogović, Pavlica (od 46. Župetić), Furić, Krstanović, Ekollo, Šandor. TRENER: Zoran Tomčić
NK MLADOST: Tkalec, Jelenčić, Vančina, Repovečki, Mihaljinec, Bunčec, Kotarski, Kolar (od 61. Mihovilić), Belanović, Krznar, Kukina. TRENER: Dražen Kovjanić

Podijeli