Novosti Sport Događanja

Nikolić: Znam da smo u obrani dobri...

25.03.2021. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice pružili su solidan otpor PPD Zagrebu u dvoboju osmine finala Hrvatskog rukometnog kupa, ali je na kraju favorizirani suparnik ipak prošao u nastavka natjecanja.

-->> Zagrebaši u završnici odjurili u četvrtfinale Kupa, Gorica se okreće Ligi za ostanak

Rezultat je sredinom nastavka bio izjednačen, ali su tada gosti uspjeli napraviti ključnu razliku.

"Bila je dosta teška i zahtjevna utakmica i nakon dva i pol tjedna ovo nam je bio prvi službeni dvoboj. Vidjelo se da nemamo ritma, ali mislim da smo u drugom poluvremenu, kad smo izbacili nervozu i stres, a pogotovo u završnici obranom 5-1 zaustavili Goricu. Igrali su jako dobro, disciplinirano. Možda smo navikli da Zagreb ovakve utakmice rutinski dobiva, s velikom razlikom, ali sada s ovom ekipom to nije slučaj. I čim prije to shvatimo bit će bolje. Moramo se za svaki dvoboj dobro pripremiti. Naravno da smo i dalje favoriti za pobjedu, ali ne tako lagano kao nekada," analizirao je trener pobjedničke momčad Ivica Obrvan, legenda hrvatskog rukometa.

"Ne kažem da su se moji igrači opustili ili da nisu željeli, ona je bila prisutna od prve minute, ali nisam zadovoljan našim napadom. Bili smo dosta statični, sa slabim protokom lopte i slabim prepoznavanjem situacija, što i kako napraviti. I svakako igra 'jedan na jedan', nismo uspjeli izbjeći njihove prekršaje. Na tome ćemo raditi i vjerujem kako će naša igra iz utakmice u utakmicu biti bolja," dodao je strateg PPD Zagreba.

Andrija Nikolić u ovom susretu nije imao previše razloga za nezadovoljstvo, no, njegova ekipa je ove sezone podbacila u domaćem prvenstvu i neće igrati u Ligi za prvaka.

"Nemam što puno reći. Utakmica je bila dosta dobra, kvalitetna i čvrsta i na kraju je Zagreb zasluženo pobijedio."

"Plan je bio da budemo čvrsti u obrani i smireni i koncentrirani u napadu. Nismo se imali previše vremena pripremati. Igrali smo važnu utakmicu u nedjelju sa Sesvetama. U obrani smo dobri, to znam i kad to potvrdi gospodin Obrvan, onda je to sigurno tako," naglasio je poslije susreta trener Gorice, koji je i stigao iz redova Zagreba. 

"Ušli smo u utakmicu s puno grešaka i nesigurnosti u napadu. Imali smo par prilika da napravimo veću razliku, ali nikako nismo u tome uspjeli. Na kraju smo pokazali kvalitetu i spremu. Svaka čast Gorici na odličnom otporu i čekamo sada nastavak prvenstva," zaključio je Zvonimir Srna, koji je prošle sezone jedno vrijeme i nosio dres Gorice.

Podijeli