Novosti Sport Događanja

'Neviđeni' poraz Gorice od Dinama

30.10.2021. / Damir Žbulj

U potpuno neregularnim uvjetima odigrana je utakmica Gorice i Dinama na velikogoričkom Gradskom stadionu. Na tribinama se okupilo više od tisuću gledatelja, koji nisu imali što za vidjeti zbog guste magle, koja se spustila nad naš turopoljski kraj.

Apsolutno je nevjerojatno da je sudac Zdenko Lovrić dopustio da ovaj susret uopće započne, a kamoli dovrši i nema se tome puno više što dodati.

Dinamo se u ovim uvjetima bolje snašao, zabio je dva pogotka u prvom poluvremenu i nakon toga je hrvatski prvak kontrolirao dvoboj, koliko se moglo vidjeti.

Bruno Petković je na isteku prvih pola sata 'lukavo' izborio kazneni udarac, nakon što je ušao ispred Mitrovića i isprovocirao kontakt...

U svom je stilu bio i siguran realizator, loptu je poslao u lijevi donji kut vratara Kotarskog, koji nije pogodio stranu.

U 37. minuti utakmica je odlučena. Obrana Dinama ispucala je loptu, koja se 'stvorila' u kaznenom prostoru Gorice, ispred Krizmanića i Jovičića, a Komnen Andrić iskoristio je poklon i poentirao.

U nastavku je bilo i onemogućeno korištenje VAR-a pa je ostalo neobjašnjeno zašto je sudac Lovrić 20-ak minuta prije kraja Delfiju pokazao žuti karton zbog simuliranja, a nije provjereno je li možda zaista bilo prekršaja za kazneni udarac.

Dobar dio gledatelja je i ranije napustio Gradski stadion, a svi koji su platili ulaznicu za ovaj 'spektakl' zaslužuju povrat novca, jer su u ovim ledenim uvjetima većinu vremena proveli gledajući u - prazno. 

Trener Rendulić je u nastavku uveo Delfija, Fruka, Stojanovskog, Šrolera i Jankovića. Možda je netko od njih mogao i ranije na travnjak...

"Malo toga sam vidio, gotovo pa ništa. Penal uopće nisam vidio..."

"Vrijeme nije bilo za igru, to je jasno. Dečkima nemam što prigovoriti," komentirao je strateg Gorice, koji nije mogao biti zadovoljan viđenim, jer puno toga nije niti uspio vidjeti. 

"Mislim da smo igrali dobro, ali smo napravili dvije kardinalne greške, koje smo skupo platili."

"Prejeftino smo dobili golove protiv takve momčadi kao što je Dinamo."

"Nijedan poraz nije dobar, bez obzira što je Dinamo naša najkvalitetnija momčad. Idući protivnik je također zahtjevan, Slaven Belupo je dobar protivnik, i za nas je to najteža moguća utakmica," najavio je Rendulić izuzetno važan dvoboj u idućem kolu, u petak u Koprivnici. Važan i za Goricu, koja je trenutno na šestoj poziciji, ali i za njega kao trenera turopoljskog prvoligaša. 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

HT Prva liga, 14. kolo
Gorica – Dinamo 0:2 (0:2)
Strijelci: 0:1 Petković (31. - 11 m), 0:2 Andrić (37.)


Gradski stadion Velika Gorica
Gledatelja: 1.369

HNK Gorica: Kotarski – Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita – Babec, Pršir (84. Janković); Mitrović (46. Delfi), Kalik (58. Fruk), Lovrić (84. Šroler) – Dieye (74. Stojanovski) Trener: Krunoslav Rendulić

GNK Dinamo: Livaković – Moharrami (84. Ristovski), Šutalo, Theophile, Franjić (74. Perić) – Mišić; Ivanušec, Gojak (68. Bulat), Petković (84. Špikić), Oršić – Andrić Trener: Damir Krznar

 

 

Podijeli