Novosti Sport Događanja

Neven Karas: Žal postoji, no ponosan sam na sve

12.09.2017. / Sportska redakcija

Rukometaši Gorice nisu uspjeli kreirati senzaciju u Polvi. Malo im je nedostajalo da produže europsku avanturu. Põlva Serviti bila je za nijansu bolja oprostivši Goričane već na startu od EHF Kupa. Šteta, no život ide dalje te se rukometaši okreću novim izazovima koji ih očekuju u prvenstvu Hrvatske koje počinje 23. rujna.

Četiri dana provedena u Estoniji za klupsko vodstvo te Upravu kluba koja je odlučila povesti i gradsko vodstvo da im bude podrška bili su to nezaboravni dani koji će svima ostati duboko urezani u sjećanje.

-Moram priznati kako je nakon utakmice postojala mala žal zbog poraza, jer malo nam je nedostajalo za pothvat. No, nakon što su se slegli svi dojmovi mogu reći kako sam ponosan na sve igrače koji su dali svoj maksimum jer ravnopravno su se nosili s klubom koji je jači od nas. Naravno, ne smijem zaboraviti niti cjelokupnu delegaciju koja je također bila na nivou- o dojmovima iz Estonije će prvi čovjek goričkog kluba, Neven Karas.

HRK Gorica izrasta u ozbiljnu sredinu

Europska avantura, iako rezultatski neuspješna, može se i mora smatrati uspješno, jer gorički je klub organizacijski bio na daleko boljem nivou nego Põlva Serviti. Zasluge za to idu svima onima koji su pripomogli da HRK Gorica učini i taj iskorak, koji nije bio nimalo lagan. Sve to su pokazatelji kako je klub izrastao u jednu ozbiljnu i ambicioznu sredinu koja svake godine radi sve veće iskorake.

-Prvenstveno se zahvaljujem Gradu, Zajednici športskih udruga i Turističkoj zajednici, ali i sponzorima te donatorima koji su nam omogućili da sve ovo položimo na ovom nivou. Jednom riječju, ponosan sam na način na koji smo prezentirali naš klub, Grad, županiju, ali i cjelokupni hrvatski rukomet. Usprkos porazu ostavili smo dobar dojam, kako igrački tako i organizacijski, a to je najveća dobit svega ovoga- nastavio je Karas.

Svojim igrama rukometaši su prošle sezone u više navrata lijepo napunili Srednjoškolsku dvoranu u kojoj je za vrijeme europske premijera vladala atmosfera kakva se može samo poželjeti.

-Bila je to nezaboravna atmosfera. I sada se još jednom zahvaljujem cjelokupnoj javnosti koja nas je podržavala i bila nam podrška kako u Velikoj Gorici, tako i u Estoniji- kaže predsjednik.

Daljnji napredak mladih igrača

Europska avantura je zaključena. Prvenstvo Hrvatske kuca na vrata, a tamo Gorica ponovno želi igrati važnu ulogu, kako je to bilo i lani kada je osvojeno četvrto mjesto.

-Dobro smo pripremljeni, a vjerujem kako će ovi mladi igrači koji polako stasaju odigrati još jednu uspješnu sezonu, jer igrači su najavili kako su ponovno spremni napasti neki od europskih Kupova- o novoj sezoni će predsjednik Neven Karas.

Novu sezonu na domaćim parketima Gorica će otvoriti susretom protiv Zameta koji će u Srednjoškolskoj dvorani gostovati 23. rujna.

Podijeli