Novosti Sport Događanja

Neočekivani poraz u Varaždinu

09.02.2020. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice iznenađujuće su poraženi na gostovanju u Varaždinu, ali su i dalje vodeća ekipa Paket 24 Premijer lige, četiri kola prije kraja prvog dijela natjecanja u prvenstvu Hrvatskei početka Lige za prvaka. 

Varaždinci su se dobro pripremili za ovaj dvoboj, a ekipa Andrije Nikolića jednostavno nije bila na razini prethodnih utakmica pa je 24:21 (12:11) poraz logična posljedica stanja na parketu.

Goričani su ostali na samo 21 postignutom pogotku, a najzaslužniji je za to sjajni vratar Sandro Meštrić, koji je upisao 16 obrana. Pobjednički napad predvodili su Vidaček sa sedam i Novak sa šest pogodaka.

Nije loš, dapače, bio ni čuvar mreže Gorice Tomislav Sladoljev, koji je zaustavio 12 protivničkih lopti, međutim, problem je u ovom susretu bila realizacija i Gorica je u sjajnoj rukometnoj atmosferi dvorane Graberje morala potpisati kapitulaciju.

Laljek je zabio šest golova, ali iz 11 pokušaja, dok je Ćavar ostao tek na dva zgoditka, za što mu je trebalo šest udaraca prema suparničkim vratima.

Dubrava je u ovom kolu slavila u Vinkovcima kod Spačve te je došla na samo tri boda zaostatka za Goričanima.

U idućem kolu na rasporedu je domaći dvoboj s fenjerašom Dubrovnikom, koji bi trebao odlično poslužiti za povratak na pobjedničke staze.

(Foto: GRK Varaždin)

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli