Novosti Sport Događanja

Nastavak pobjedničke serije Bikova i dolazak Krune Simona u naš grad pravi su mamac za goričke ljubitelje košarke: Želimo im uzvratiti!

14.03.2024. / Damir Žbulj

Županijski košarkaški okršaji protiv Samobora ove sezone nisu baš bili uspješni za Bikovi. Gorica je od Samobora izgubila i u Kupu Kreše Ćosića, ali i u prvom međusobnom dvoboju ovih klubova u Prvoj muškoj ligi...

I ovaj put, u subotu od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, očekuje nas zanimljiv i uzbudljiv dvoboj, nadamo se samo s drugačijim ishodom.

Ipak, puno toga ovisi hoće li Samobor u Veliku Goricu doći s Krunom Simonom ili bez njega...

Simon je legenda hrvatske košarke, dvostruki osvajač Eurolige i naš proslavljeni reprezentativac, koji je na kraju svoje igračke karijere odlučio pomoći Samoboru, gdje je trener njegov otac Đuro Simon.

Kruno je i s 38 godina jedan od najboljih 'haklera' Prve muške lige i samo je pitanje koliko će u subotu biti spreman pomoći svom klubu. Jer, u prošlom kolu protiv zadarskih Jazina je briljirao te je ostvario triple double učinak od nevjerojatnih 30 poena, deset skokova i isto toliko asistencija. Uz njega na terenu i ostali igrači Samobora igraju bolje i tada će Bikovima biti izuzetno teško doći do bodova, koji bi ih odveli prema plasmanu u doigravanje.

Samoborci su trenutno na petoj poziciji s istim omjerom kao i četvrti Zagreb, s dvije pobjede manje od Gorice.

Ekipa pod vodstvom Mirona Češkića ove godine ima čak devet pobjeda i tek jedan poraz i sve ovo je pravi mamac za goričke ljubitelje košarke, koje u velikom broju očekujemo u subotu od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

"Igramo na domaćem terenu i imao se priliku 'iskupiti' za poraze iz prvog dijela sezone. Očekuje nas, naravno, teška utakmica, ali pripremit ćemo se maksimalno i pokušat ćemo nastaviti naš pobjednički niz. Pozivam naše navijače da nas podrže u subotu od 17 sati, a mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede," istaknuo je strateg Gorice.

Ključno pitanje bit će kako zaustaviti Simona, a na 'mukama' će biti i Frano Miloloža: "Sigurno da im želimo uzvratiti, ali prije svega, pobjedom u ovoj utakmici potvrdili bi plasman u playoff pa vjerujem da uz dobar pristup i energiju na terenu to možemo i ostvariti. Međutim, morat ćemo bolje braniti Simona, ali i ostale samoborske strijelce. Ovim putem pozivam i sve naše navijače da nas podrže s tribine," poručio je mladi Miloloža.

Iz kluba pozivaju i sve ljubitelje košarke da podrže i njihove mlade snage. U subotu od 10.30 sati u OŠ Novo Čiče kadeti igraju protiv Laurusa, a pretkadeti u nedjelju od 10 sati u Gradskoj sportskoj dvorani protiv Ogulina.

 

Podijeli