Novosti Sport Događanja

Najmlađim goričkim karatistima pet medalja s državnog prvenstva

17.04.2018. / Sportska redakcija

Proteklog vikenda u Sportskom centru Lučko održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe učenike, učenike i mlađe kadete koje je okupilo gotovo 550 natjecatelja. Karate klub Velika Gorica nastupio je u 25 kategorija osvojivši pritom pet odličja, jedno zlatnog, te dva srebrnog i brončanog sjaja.

-Zadovoljni smo borbama naših najmlađih boraca i ukupnim rezultatom. Uz ovih pet medalja veseli nas što je još sedmero naših natjecatelja bilo jako blizu medalji, jer su izgubili u borbi za broncu i time osvojili peto mjesto.To je činjenica koja nam govori da ćemo kroz godinu-dvije imati vrlo jaku ekipu natjecatelja koja dolazi generacijski nakon naših uspješnih kadeta, juniora i mlađih seniora- kaže trener Karate kluba Velika Gorica Goran Živković.

Najuspješniji među Goričanima bio je Matej Vuković koji je u kategoriji mlađih kadeta do 45 kilograma postao prvakom Hrvatske. Na putu do zlatnog odličja Matej je kaže njegov trener Živković sve borbe odradio sjajno, a pogotovo finale u kojem je slavio s 4:2.  

Blizu najsjajnijeg odličja bili su i Ema Junić te Nikola Huzjak koji su izborili finalni nastupom, no nakon poraza u odlučujućim borbama morali su se zadovoljiti srebrnim medaljama, dok su bronce pripale Emanuelu Dundoviću i Viti Hulini.

Podijeli