Novosti Sport Događanja

Mujdža je spreman za sve izazove: Apsolutno nikakav strah ne postoji!

08.11.2022. / Damir Žbulj

Novi trener HNK Gorica Mensur Mujdža odradio je prvi trening, ali se i u nekoliko rečenica predstavio navijačima turopoljskog prvoligaša te je unio i malo optimizma u goričke redove. Nakon smjene Igora Angelovskog Mujdžu i njegove nogometaše očekuje odmah i prvi veliki izazov, gostovanje na Šubićevcu u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa...

Bivšem treneru juniorske ekipe ovo je prvi samostalni seniorski angažman, no, Mujdža ima bogato igračko iskustvo, a u radu s mladima pokazao je kako ima potencijala za ovaj posao.

"Neće mi se puno promijeniti okruženje, ali je svakako veća odgovornost! Apsolutno nikakav strah ne postoji i glavni zadatak je maksimalno pripremiti ekipu za Šibenik, a onda i za nedjeljni okršaj s Varaždinom," poručio nam je Mujdža.

"Igrači imaju dobru energiju na treningu, bez obzira na nedostatak rezultata. Ima dosta pozitive u ekipe i vidi se želja," prenio je dojmove nakon prvog treninga.

Odlaskom Angelovskog angažiran je i novi sportski direktor. Mario Brkljača i Mujdža se jako dobro poznaju, dijelili su svlačionicu dugi niz godina u NK Zagreb, dok je taj klub još bio važan faktor u hrvatskom nogometu.

"Mario i ja se poznajemo dugi niz godina. Prošli smo puno toga zajedno, još kao djeca. Mislim da je u svom poslu jako profesionalan, a bez obzira kako završio moj put, njemu također želim puno sreće u klubu!"

Na prvenstvenoj ljestvici Šibenik je pretposljednji, sa šest bodova više od zadnje Gorice. Zanimljivo je kako su Šibenčani ove sezone u 16 odigranih kola čak deset puta remizirali.

Puno to govori o njihovom stilu igre i o kakvoj se momčadi radi.

Upravo je prvi ovosezonski prvenstveni okršaj ovih klubova, odigran također na Šubićevcu, završio bez pobjednika. Vodila je Gorica u tom susretu, Fruk je zatresao domaću mrežu u finišu prvog poluvremena, no, obilježilo je i tu utakmicu, kao i mnoge goričke ove sezone, katastrofalno suđenje, a kasnije je utvrđeno kako isključenje Pršira, kao i penal izu kojeg je Šibenik stigao do tog boda, nisu bili opravdani.

Gorica je na kraju ostala s devetoricom na travnjaku, u sudačkoj nadoknadi 'pocrvenio' je i Julardžija.

"Kup će biti malo drugačija utakmica, u odnosu na prvenstvenu. Mi tražimo prolaz, želimo pozitivan rezultat koji bi nam pomogao u daljnjem radu. Oni su 'tvrda' ekipa i neće nam biti lako, kao što nikad nije lako na Šubićevcu. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali s punim povjerenjem ulazimo u ovaj dvoboj," dodao je Muki, kako Mujdžu zovu njegovi suradnici i prijatelji.

Bit će zanimljivo vidjeti za kojih 11 će se odlučiti u srijedu, od 18 sati.

"Vidjet ćemo kakva je zdravstvena situacija i prema tome ćemo vući naše poteze. Širina kadra je dosta dobra, imamo puno mogućnosti i na nama je da odlučimo o postavi za Šibenik, a onda i za nedjelju s Varaždinom. Vidjet ćemo tko će biti spreman, zdrav i svjež," zaključio je novi trener Gorice, koji je dobio zadatak privesti ovaj mučni jesenski dio sezone na najbolji mogući način. Možemo se samo nadati kako će rezultati biti pravi i kako će Gorica moći s optimizmom gledati prema siječanjskom nastavku sezone.

Zimska pauza zbog Svjetskog prvenstva trajat će dva mjeseca i bit će sasvim dovoljno vremena da se 'osvježi' kadar i da se momčad pripremi za sve one izazove u drugom dijelu prvoligaškog natjecanja. Ako se dokaže kao pravi izbor u ova dva susreta, ako uspije 'probuditi' momčad, vjerujemo kako bi Mujdža mogao Goricu voditi i do kraja sezone!

 

Podijeli