Novosti Sport Događanja

Mrzljak: Mladi igrači trebaju podršku nas iskusnijih, ali oni se moraju dokazati na terenu, oni moraju raditi

24.02.2024. / Damir Žbulj

Gorica i Slaven Belupo na Gradskom stadionu, u nedjelju od 17.30 sati, zaključit će 24. kolo SuperSport HNL-a. Nakon katastrofalnog niza od šest uzastopnih poraza i tek jednog osvojenog boda u posljednjih osam utakmica, turopoljski prvoligaš je na svojevrsnoj prekretnici...

Nekakva 'borba za Europu' se u ovom trenutku čini kao znanstvena fantastika, iako je još puno bodova u igri i Osijek na toj četvrtoj poziciji i nije previše odmaknuo. No, dvoboj sa Slaven Belupom, koji je također na 27 osvojenih bodva, baš kao i Gorica, mogao bi usmjeriti završnicu ove sezone za Dinka Jeličića i njegove igrače.

"Ideju kako se suprotstaviti Slaven Belupu ćemo vidjeti u nedjelju, sukladno našem planu i tome kako smo radili kroz tjedan. Vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga s kojim kadrom ćemo istrčati..."

Trener Jeličić, osim ozlijeđenih Ndockyta, Majstorovića i Vujnovića, neće više na raspolaganju imati niti Momčila Raspopovića, koji je iznenađujuće napustio klub te novi izazov pronašao u pretposljednjoj ekipe češke Prve lige.

"Želim mu puno sreće i da se što kvalitetnije uđe u ritam novog kluba. Nažalost, mi smo ostali bez njega, on nam je bio jedan od bitnih igrača. Ostavio je ovdje dobok trag, pogotovo prošle sezone, imao je jako bitnu ulogu u toj borbi za opstanak. Ove sezone je donio dosta dobrih stvari za momčad, a mi smo ostali bez još jednog kvalitetno igrača. S obzirom na sve stvari s kojima se borimo, izborit ćemo se i s tim dalje. Moramo gledati na ono što je pred nama i na koji način se da se vratimo u dobar ritam..."

"Imamo nekih sitnih problema s ozljedama i vidjet ćemo tko je spreman odgovoriti na zahtjeve utakmice sa Slavenom."

Osim samih poraza, brine i što Gorica u posljednja tri dvoboja nije zabila niti jedan pogodak.

"Imamo puno stvari za rješavati, ne samo realizaciju. Suština je da taj fokus, o kojem stalno pričam i ponavljam, da je to najvažniji segment, moramo napraviti pomak. Kako u napadu, tako i u obrani. Naravno da realizacija u posljednjih par utakmica nije niti blizu onome što smo očekivali, jer mislim da smo stvarali dovoljan broj šansi. No, za mene je najbitniji segment da pokažemo da smo u stanju '90 plus' minuta zadržati koncentraciju i da nam se ne događaju te 'crne rupe', koje su nas do sada u ovom nizu poraza i koštale bodova," istaknuo je Jeličić pa najavio nedjeljnog suparnika:

"Slaven Belupo se od dolaska Ferenčine stabilizirao. Ozbiljna su momčad, napravili su dobar posao u prijelaznom roku, doveli su nekoliko kvalitetnih igrača, što pokazuje njihovu tendenciju, probat će se uključiti u borbu za Europu. Nas očekuje jedna iznimno teška utakmica protiv fajterske ekipe, koja ima dovoljno kvalitete. Ako ne budemo na pravoj razini, bit će nam iznimno teško."

Zanimljiv je i podatak da je posljednjih pet međusobnih dvoboja ovih suparnika završilo bez pobjednika. Tri utakmice prije toga slavili su Farmaceuti, a posljednja pobjeda Gorice datira još iz studenoga 2021. godine...

Sad bi bio idealan trenutak za slavlje!

"Naravno da mi želimo biti ti koji ćemo upisati pobjedu, nakon tih pet susreta koji su završili neodlučeno. Znamo što nas čeka. Mi smo dosta stvari pokvarili u ovom lošem nizu, ali trudimo se da što prije to preokrenemo," naglasio je 30-godišnji kapetan Filip Mrzljak.

U Osijeku su priliku od prve minute dobili mlađi igrači poput Kapulice, Ilečića, Rukavine i Solde, ali niti to se nije pokazala kao dobitna kombinacija.

"Mladi igrači trebaju podršku nas iskusnijih, ali oni se moraju dokazati na terenu, oni moraju raditi. Svi skupa možemo profitirati s tom mladom energijom."

Mrzljak se zahvalio navijačima na podršci i u ovim teškim vremenima: "Primijetili smo da su došli u velikom broju u Osijek i zahvalni smo im na njihovoj potpori. I nakon toga poraza pokazali su se kao pravi navijači, podržali su nas i zapljeskali nam, iako to možda nismo bili niti zaslužili. Hvala im na tome!"

U prvom dvoboju 24. kola Lokomotiva i Osijek odigrali su 1:1, u subotu Hajduk gostuje u Varaždinu, a Rudeš u Puli. U nedjelju se još od 15 sati igra veliki derbi Dinama i vodeće Rijeke na Maksimiru. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Podijeli