Novosti Sport Događanja

Mraclinu sigurna pobjeda protiv Zvekovca

05.11.2019. / Petar Brnada

U 12. kolu 1. ŽNL Istok na Novoj grabi sastali su se Mraclin i Zvekovac. Domaći nogometaši nakon tri tjedna suše (poraz od Jelačića, neriješeno s Meštricom i slobodnog vikenda) ostvarili su pobjedu rezultatom 3:0 i tako se vratili na pravi put, put pobjede. Zvekovac je do sada najugodnije iznenađenje u ovoj sezoni, a i u Mraclinu je pokazao da u svojim redovima ima kvalitetnih igrača. U sastavu obje momčadi nedostajalo je nekoliko pojedinaca, no usprkos tome, domaća klupa je bila dupkom puna, dok su gosti utakmicu završili u početnoj postavi.

Prvu prijetnju na utakmici imali su gostujući igrači preko mladog Horvata, no domaći vratar Dražić uspio je obraniti udarac. Pokazalo se na kraju da je to bila jedina šansa gostiju tijekom cijele utakmice, a vrata Mraclina pokušavali su ugoriziti po istoj shemi. Golman Ištvanić ispucava dugu loptu na Horvata koji pokušava pobjeći domaćoj obrani, no Domitrović i Kapović bili su sigurni. Mraclin je držao loptu u nogama, kombinirao, pokušavao, no gostujući vratar je bio spreman. Obranio je sve što se moglo obraniti, no napokon je popustio u 42. minuti kada iz kornera Onić proigrava Petravića, a ovaj pronalazi Ivana Kosa koji sjajno pogađa za vodstvo.

U drugom poluvremenu Mraclin još više vodi igru, a gosti zbog fizičke spreme dosta vremena provode na zemlji. U jednom od napada, Ivan Kos u prodoru prolazi nekoliko igrača, a jedan od njih ga i faulira za kazneni udarac. Loptu uzima prvi strijelac lige Augustić, te zabija po sredini gola. Nakon toga domaći su se još više oslobodili, te nastavili s napadima. Konačni rezultat postavio je Desput nakon slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara kada pogađa suprotni kut vratara Ištvanića. Do kraja utakmice Mraclin je imao još nekoliko prilika koje nije iskoristio, no u ovoj utakmici bilo je važno ostvariti pobjedu.

Ovom pobjedom Mraclin se susjedima iz Vukovine približio na četiri boda, ali s utakmicom manje. Ban Jelačić je odigrao bez golova kod svog imenjaka u Banovu. U subotu Ban Jelačić dočekuje Ostrnu u utakmici u kojoj je apsolutni favorit za pobjedu, a Mraclin gostuje u Obrezini koja ove jeseni igra sjajan nogomet koji ju je doveo na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice. (GV)  

Galerija slika

Mraclinu sigurna pobjeda protiv Zvekovca Mraclinu sigurna pobjeda protiv Zvekovca Mraclinu sigurna pobjeda protiv Zvekovca Mraclinu sigurna pobjeda protiv Zvekovca Mraclinu sigurna pobjeda protiv Zvekovca

Podijeli