Novosti Sport Događanja

Mladostašice osvojile prvi Kup Snježane Ušić, obitelj uveličala spektakl u Rovinju

25.04.2019. / Damir Žbulj

Bila je to zaista fenomenalna odbojkaška večer u Rovinju! Igračice zagrebačke Mladosti pod vodstvom trenera Saše Ivaniševića u dramatičnom su dvoboju u pet setova (19:25, 25:20, 25:22, 19:25, 15:12) stigle do pobjede nad Rijekom i trofeja u Hrvatskom odbojkaškom kupu, koji od ove sezone prvi puta nosi ime prerano preminule legende hrvatske odbojke, ali i velikogoričkog sporta, Snježane Ušić.

Finalnu utakmicu je u sjajnoj atmosferi gotovo do posljednjeg mjesta ispunjene dvorane Gimnasium uveličala i obitelj Ušić, suprug Sven i kćer Senna, također jedna od najboljih hrvatskih odbojkašica svih vremena, koja se trenutno posvetila majčinstvu.

Senna je nagradu za najbolju igračicu finala uručila Mladostašici Jeleni Šunjić...

"Utakmica je bila dosta teška, mislim da rezultat to govori sam po sebi. Rijeka se stvarno borila i dala svoj maksimum ali mi smo kada je trebalo pokazali koliko smo dobra ekipa. Mislim da smo zaslužili pobjedu, ekipa smo i naš trud se vidi. Proglašena sam najboljom igračicom finala, a moram se zahvaliti svojem treneru i ekipi, bez njih to ne bi bilo moguće," istaknula je Jelena. 

Dok je u Rovinju bio i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, koji je uročio pobjednički pehar kapetanici Mladosti, njegov zamjenik Ervin Kolarec je na Skupštini zajednice športskih udruga najavio gradnju Doma odbojke i odbojkaškog kampa u našem gradu, u suradnji s Hrvatskim odbojkaškim savezom...

-->> Zajedništvo u Zajednici športskih udruga: Jednoglasno usvojen financijski plan od deset i pol milijuna kuna

"Veliki cilj nam je i u suradnji s Hrvatskim odbojkaškim savezom na području našeg grada izgraditi Dom odbojke i odbojkaški kamp i vjerujem kako ćemo to u nekih godinu dana realizirati," najavio je Kolarec.

Snješka bi sigurno bila ponosna. U subotu 27. travnja bit će točno godinu dana kako nas je napustila.

Nadamo se kako ćemo uskoro imati i klub koji će ponovno biti u samom vrhu hrvatske ženske odbojke, kao što je to nekada bilo...

(Foto: HAVK Mladost)

Podijeli