Novosti Sport Događanja

Mladostašice i Mladostaši osvojili Kup Snježane Ušić i Vinka Dobrića: Pune tribine i sjajna atmosfera obilježili završnicu u Vinkovcima

14.03.2024. / Damir Žbulj

Nakon sjajnih okršaja poznati su osvajači i osvajačice Hrvatskog odbojkaškog kupa, koji i u muškoj i u ženskoj konkurenciji nosi ime po legendama naše odbojke, Vinku Dobriću i Snježani Ušić!

Vinko Dobrić, mnogima poznat pod nadimkom Cane, bivši igrač, reprezentativac, trener, izbornik, sudac, delegat, dugogodišnji tajnik Zagrebačkog odbojkaškog saveza, koji je bio naš sugrađanin iz Velike Gorice.

Rođeni Trogiranin posebno je zaslužan za razvoj trenerske struke u Hrvatskoj, jer je od 1995. pa sve do 2011. godine radio kao šef struke i predavač za odbojku pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji, a od 2017. kao predavač nastavlja raditi na Sportom učilištu u Zagrebu.

Sjajna atmosfera, pune tribine ljubitelja odbojke i zabavni program ispunjen uzbuđenjima obilježili su finale Kupa Snježane Ušić i Vinka Dobrića. U vinkovačkoj dvorani Lenije navijalo se iz petnih žila, a nakon višesatnih napetih borbi, naslov prvaka Hrvatske odnijeli su ženska i muška ekipa HAOK Mladost.

Preminuo je prije nešto više od dvije godine, a lani je hrvatski Kup za odbojkaše zasluženo ponio njegovo ime.

Snježane Ušić nas je prerano napustila krajem travnja 2018. godine...

Rođena u Požegi, igračku karijeru započela je u OK Željezničar iz Osijeka. Preko Vukovara je stigla do zagrebačke Mladosti za koju je uspješno nastupala 11 godina i ostavila dubok trag. Bila je i dugogodišnja reprezentativka bivše države s kojom je osvajala odličja na velikim natjecanjima.

Snježana je bila dio velike sportske obitelji. Suprug Sven košarkaška je ikona Cibone, kćerke Senna, Simona, Marija i Ana su također odbojkašice, sin David košarkaš, dok je njen otac Antun Azenić u Velikoj Gorici osnovao OK Azena u kojemu je Snježana igrala i bila trenerica.

Kup Snježane Ušić za odbojkašice je i ove godine otišao u ruke zagrebačke Mladosti, dok je Kup Vinka Dobrića također završio kod Mladostaša, koji su u izravnom okršaju s osječkom Mursom, rezultatom 3:1 u setovima, vratili trofej u svoje vitrine.

Odbojkašice Mladosti su s identičnih 3:1 odbile zagrebački OK Dinamo: "Čestitam svojoj ekipi, jako smo zadovoljne kako je prošla utakmica. Jedan set nije nam išao po planu ali uspjele smo se izvući, vratiti u svoju igru i na kraju pobijediti. Što se tiče publike atmosfera je bila odlična, dvorana krcata i bile bismo jako sretne kada bi to uvijek bilo tako. To nam daje jedan dodatan adrenalin za bolju igru stoga pozivam sve navijače da nas podrže i u budućnosti," poručila je igračica HAOK Mladost i MVP utakmice Andrea Mihaljević.

"Čestitke mojoj ekipi na osvojenom Kupu. Mursa je dobro igrala, no mi smo pokazali kvalitetu i dobro odigrali ovu utakmicu. Dobro smo držali prijem, prolaz i side out. Posebno bih zahvalio publici što je došla u velikom broju. Bez obzira što su navijali za svoje Slavonce bilo je lijepo igrati u punoj dvorani,“ istaknuo je igrač HAOK Mladost i MVP utakmice Marko Repek.

Za momčad HAOK Mladost su igrali Samuel Goč, Lukaš Smolej, Blažo Milić, Ivo Ivić, Roko Vlašić, Marko Repek, Hrvoje Pervan, Clemens Ecker, Tihomir Gajić, Sven Jakopec, Maro Busak Vidaković, Stanko Stanković i Gabrijel Cvanciger. Stručni stožer čine Ratko Periš, Toni Kovačević, Dragan Lujić i Mikhail Zhukouski. Za ekipu HAOK Mladost su igrale Karla Antunović, Katarina Pavičić, Mirta Freund, Andrea Mihaljević, Aurora Papac, Andrea Koraca, Karla Burđelez, Ana Ištuk, Katarina Drobac, Ana Prkačin, Matea Smoljan, Dora Brašnić, Tonka Bošnjak i Leonarda Grabić. Stručni stožer čine Darko Nojić i Željko Nojić.

Ovogodišnje finale Kupa održalo se u Vinkovcima i bilo je zaista posebno i uzbudljivo. Uz pravi sportski spektakl Slavonci su uživali u novom zabavnom programu odbojkaških utakmica. Najmlađe posjetitelje posebno je oduševila maskota Volleo koja je uz ples i fotografije zajedno s njima stvarala nove uspomene koje će dugo pamtiti. Oni stariji uživali su u zabavnoj motivacijskoj glazbi, zabavnim igrama, novoj Fan zoni i navijačkim rekvizitima, uz koje su žustro navijali za svoje favorite.

Zadovoljan je bio i čelnik Hrvatskog odbojkaškog saveza, također naš Goričanin Frane Žanić.

Podijeli