Novosti Sport Događanja

Mesnik: Cure su se borile, bile su prava klapa i to me jako veseli!

11.04.2018. / Damir Žbulj

U gradskom derbiju druge ekipe Udarnika i Gorice uspješnije su bile mlade igračice Josipa Mesnika, koje su nastavile s pozitivnim rezultatima i nakon uspješnih nastupa na završnici prvenstva Hrvatske u Umagu. Udarnik II je u drugom poluvremenu dvoboja 22. kola 3. HRL - Središte imao i šest golova viška, no Goričanke su u završnici uspjele doći i do poravnanja. Međutim, za potpuni preokret nije bilo snage i Udarnik je slavio s minimalnih 30:29 (16:13).

Mia Kos, Anja Vučićević i Karla Brakus s po pet pogodaka svaka predvodile su pobjednice, dok su u redovima Gorice bolje od ostalih bile Iva Duplić s deset i Roberta Malnar s devet zgoditaka.

"Bio je to velikogorički derbi, ali nije bilo previše tempa na obje strane terena. Nije izgledalo kao da igračice 'grizu'. Možda smo mi malo više trčali i na kraju smo bili spretniji te smo došli do pobjede. Imali smo u nastavku i pet, šest golova viška, došlo je do malog opuštanja, no, Gorica u završnici nije imala snage za preokret," rekao nam je nakon susreta strateg Udarnika, koji je prije nekoliko dana vodio ekipu mlađih kadetkinja (2002. godište i mlađe) na završnici prvenstva Hrvatske u Umagu.

ŽRK Udarnik je tamo na kraju osvojio sedmo mjesto, što je fantastičan rezultat za velikogorički ženski rukomet.

"Nakon što su se slegli dojmovi meni kao treneru ostaje žal što nismo napravili i korak više. Većinu utakmice protiv Lokomotive smo vodili, ali smo u zadnjim minutama napravili nekoliko pogrešaka i to nas je koštalo pobjede i plasmana među četiri najbolje momčadi Hrvatske. To bi bio senzacionalan uspjeh. Ipak, moram biti zadovoljan, jer je i sam plasman u Umag bio pravo malo čudo, a uspjeli smo i proći skupinu i ući među osam. Parirali smo i jednom odličnom Zametu, a nitko nas nije 'razbio'. U svakoj utakmici smo bili 'blizu' i kad ćemo biti dulje na okupu vjerujem kako će biti i još dobrih rezultata!"

Mesnik je istaknuo nekoliko stvari koju su i na njega ostavile poseban dojam: "Cure su se stvarno borile i izgledale su kao prava ekipa. Ponašale su se prekrasno, držale svih dogovora i bile prave sportašice. Bile su prava klapa, disale su kao jedno i to me jako veseli!"

Prva ekipa do kraja seniorskog natjecanja u 2. HRL - Zapad ima još tri kola pa rukometašice Udarnika odlične nastupe u proljetnom dijelu sezone imaju priliku okruniti i sjajnim plasmanom na visokoj poziciji ljestvice.

"Pokušat ćemo napasti sve tri pobjede i nadam se kako ćemo u posljednjem kolu protiv Lokomotive II na domaćem terenu igrati utakmicu za petu poziciju. Vjerujem kako ćemo skupiti snage i kako ćemo i ovu završnicu odigrati na vrhunskoj razini."

U nedjelju 15. travnja u dvoranu Srednjih strukovnih škola dolazi Zaprešić, u 21. kolu ide se na gostovanje u Pulu kod Arene, dok će se na zatvaranju sezone u Velikoj Gorici igrati derbi s Lokosicama. Udarnik je trenutno šesti s 18 bodova, koliko ima i Sloga, dok Lokomotiva II ima tri, a Zaprešića četiri boda više. 

3. HRL - Središte, 22. kolo:
ŽRK Udarnik II - ŽRK Gorica 30:29 (16:13)

ŽRK Udarnik II: Ema Burić 3, Klara Nedić 2, Dora Ciprić, Mia Kos 5, Sara Trešćec 1, Gabrijela Skrbin 4, Katarina Ćulumović, Matea Josić, Lucija Lovrić 3, Anja Vučićević 5, Dorotea Filipec, Marija Lukač, Karla Brakus 5, Doris Katalinić 2. Trener Josip Mesnik.

ŽRK Gorica: Mija Miloloža, Lukrecija Čurek, Roberta Malnar 9, Stela Tomljanović, Mia Marić, Marija Mališ 5, Hana Črnjević 1, Martina Koprivljak 4, Iva Duplić 10, Maja Sremić. Trener: Filipa Merić.

(Foto: ŽRK Udarnik Velika Gorica)

 

Podijeli