Novosti Sport Događanja

Memorijal Danijel Kalanj: Naši borilački klubovi svojim su radom zaslužili podršku!

16.09.2018. / Damir Žbulj

Velikogoričani su i ove godine, na 16. izdanju Memorijalnog turnira Danijel Kalanj, imali priliku uživati nastupima mladih boksačkih nada, kao i još jednom pobjedničkom profesionalnom meču našeg Ivice Bačurina.

Čak 12 borbi priređeno je na betonskom igralištu u Cvjetnom naselju, u čast našem tragično preminulom boksaču, teškaškom prvaku i hrvatskom reprezentativcu, koji je nesretno stradao 2. travnja 1995. godine u velikogoričkom diskoklubu Srce.

Bačurin je u ring ušao u pratnji članova Turopoljskog banderija, a u posljednjoj borbi programa upisao sigurnu pobjedu prekidom nad Aleksandrom Radivojevićem iz Beograda, samo nekoliko dana nakon što je slavio i u zagrebačkoj Areni, u jednom od uvodnih mečeva našem najboljem boksaču Filipu Hrgoviću.

Cijeli Memorijal pratili su i Danijelovi roditelji.

"Ponosni smo što smo dio ovog turnira, kojim odajemo počast Danijelu Kalanju, ali dajmo podršku našim mladim boksačima. Ima talenta, pokazali su to, samo treba raditi," rekao nam je nakon svih borbi i pobjede njegovog sina Ivice, legendarni Stjepan Štef Bačurin.

"Lijepo je bilo vidjeti kako su se Velikogoričani okupili odati počast velikom sportašu, našem boksaču Danijelu Kalanju.
Nakon Noći borilačkih sportova u Parku dr. Franje Tuđmana naš boksački klub već tradicionalno organizira ovaj Memorijal u znak sjećanja na našeg istaknutog boksača velike Gorice. Mogli smo na našem 'betoncu' u Cvjetnom naselju uživati zaista u prekrasnim mečevima mladih boksača. Na kraju je sve zaključeno mečom našeg profesionalca Ivice Bačurina i njegovom novom pobjedom," istaknuo nam je u razgovoru Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

"Ovom prilikom želim pohvaliti BK velika Gorica, koji kvalitetno i dobro radi i naravno kroz svoj rad zaslužuju punu podršku Grada u svom djelovanju."

"Vjerujem kako ćemo i iduće godine nastaviti ovu tradiciju i kako ćemo se ponovno okupiti u velikom broju, i na ovom Memorijalu i na Noći borilačkih sportova" dodao je Kolarec.

SVOJIM RADOM ZASLUŽILI PODRŠKU

Velika Gorica je postala pravo središte borilačkog sporta, sjajne rezultate ostvaruju i karate, taekwondo, judo, hrvanje...

"Naši borilački klubovi u Velikoj Gorici su naši najtrofejniji klubovi, ne samo boksači, nego i karate, taekwondo, judo pa i sada hrvanje, pokazuju kako sve uloženo u njihov rad oni to deseterostruko vraćaju.

"Brojni mladi ljudi su aktivni u tim klubovima i mogu računati, kao i do sada, na još veću podršku, jer oni to svojim radom apsolutno i zaslužuju," posebno je naglasio naš zamjenik gradonačelnika.

"Naš boksački klub i ovi mladi boksači dugi niz godina postižu sjajne rezultate i vjerujem kako podrška u narednim godinama neće izostati, jer oni na dostojan i kvalitetan način prezentiraju Veliku Goricu. Sve to ne bi bilo moguće bez našeg velikog sportskog entuzijasta, legende našeg Grada, Štefa Bačurina.

"Vidimo se i iduće godine, na novom Memorijalu i do tada svima želim puno sreće, zdravlja i uspjeha," poručio je za kraj Kolarec.

Velikogoričani su uživali u sjajnim borbama a posebno su atraktivni bili mladi Patrik Nemet iz BK Velika Gorica i Antonio Čakarić iz BK Bedeković, koji su beskompromisnim boksom zagrijali publiku prije vrhunca večeri i nastupa Ivice Bačurina. 

16. Memorijalni boksački turnir Danijel Kalanj:

ANTONIA KOCIAN (BK BEDEKOVIĆ) - HRVOJKA ČUDINA (BK ČAKOVEC) (-54KG)
BRANIMIR GOLUBIĆ (BK DINAMO) - MARIJO CESAREC (BK DINAMO) (-81KG)
MARTIN JEŽOVIT (BK VELIKA GORICA) - JAKOB MUČIĆ (BK ČAKOVEC) (-60KG)
LUKA POPOVČIĆ (BK VELIKA GORICA) - IVAN VRTAČIĆ (BK ČAKOVEC) (-68KG)
PJER ĐURETIĆ (BK VELIKA GORICA) - IVAN STUPARIĆ (BK VELIKA GORICA) (-60KG)
MARKO ARAMBAŠIĆ (BK VELIKA GORICA) - IGOR BANEC (BK ČAKOVEC) (-81KG)
LUKA JANČIĆ (BK VELIKA GORICA) - HRVOJE KUŠ (BK DINAMO) (-69KG)
MISLAV KOVAČEVIĆ (BK VELIKA GORICA) - MARKO GOLUBIĆ (BK DINAMO)
ERIK MALOSEJA (BK VELIKA GORICA) - BORNA LONČAR (BK KORIVNICA) (-90KG)
LEON KOLAREC (BK VELIKA GORICA) - ENRIKO PEJIĆ (BK DINAMO) (-69KG)
PATRIK NEMET (BK VELIKA GORICA) - ANTONIO ČAKARIĆ (BK BEDEKOVIĆ)

IVICA BAČURIN - Aleksandar Radivojević (- 96kg)

 

Galerija slika

Memorijal Danijel Kalanj: Naši borilački klubovi svojim su radom zaslužili podršku! Memorijal Danijel Kalanj: Naši borilački klubovi svojim su radom zaslužili podršku! Memorijal Danijel Kalanj: Naši borilački klubovi svojim su radom zaslužili podršku!

Podijeli