Novosti Sport Događanja

Megablast domaćin spektakularnom Kupu Hrvatske - Memorijalu Saša Krnetić

23.04.2019. / Damir Žbulj

Naša srednjoškolska dvorana bit će od srijede do nedjelje centar hrvatskog plesa. U organizaciji Megablasta i Hrvatskog show dance saveza Velika Gorica bit će domaćin Kupa Hrvatske u urbanim (hip hop, break dance, street show) , umjetničkim (jazz, modern / contemporary, show dance, step, acro dance) i parovnim (salsa, disco fox, bachata) plesovima.

Bit će to ujedno i Memorijalni Kup nedavno prerano preminulom plesaču Saši Krnetiću iz Atomic Dance Factoryja, koji je ostavio dubok trag na cijelu urbanu hrvatsku plesnu scenu.

Natjecanje se odvija po propozicijama Hrvatskog show dance Saveza i ujedno je kvalifikacijski turnir za Prvenstvo Hrvatske koje će se održati sredinom lipnja održati u Dugom Selu.

Za trofeje i medalje natjecat će se Atomic dance factory - Zagreb, B Residence - Zagreb, Boa/Plesni studio Marine Mihelčić - Požega, Bolero - Osijek, D N F - Split,  Dance Queen - Kraljevica, DanceBox - Split, Dea Dia - Split, Fusion - Zagreb, K-7 - Kaštel Novi, Matrioška - Sesvete (Zagreb), Modus - Zagreb, Pinokio - Zagreb, Step by step - Zagreb i naš velikogorički Megablast kao domaćin.

Ovo Kup natjecanje podijeljeno je na A i B kategoriju plesača na kojemu se A kategorija kvalificira za Prvenstvo Hrvatske 2019. odnosno za međunarodna IDO natjecanja, a B kategorija za Finale Kupa Hrvatske

Srijeda je rezervirana za break dance u svim kategorijama i dobnim skupinama, a suci su Siniša Križaj, Dag Marković, Luka De Pol, Samo Polutak Kos i Elvis Hodžić.

U četvrtak je na redu hip hop, a ocjenjivat će Vedrana Grčić, Klara Carev, Mateja Miković, Nina Vidošević, Samo Polutak Kos i Siniša Križaj.

U petak i subotu je show dance, jazz dance, modern i acro natjecanje u svim kategorijama, suci su Zvonimir Kvesić, Daniel Jagar, Marija Dujmić, Tamara Vukadinović i Linda Valjalo.

U nedjelju je velika završnica, na rasporedu je step, uz suce Maju Štifter, Lindu Valjalo i Zvonimira Kvesića, a gledatelji će moći uživati i u produkcijama klubova te u gala večeri. Ocjenjivat će Zvonimir Kvesić, Linda Valjalo, Maja Štifter, Dag Marković i Siniša Križaj.

Podijeli