Novosti Sport Događanja

Lučić ipak bez plasmana među četiri najbolje na svijetu

19.10.2018. / Damir Žbulj

Mirjana Lučić nažalost nije uspjela izboriti polufinale stolnoteniskog Svjetskog prvenstva za osobe s invaliditetom, kojem je domaćin Slovenija. Protiv danske predstavnice i četvrte igračice svijeta u kategoriji 10, Sophie Amande Walloe, imala je svoje prilike, ali je suparnica ipak na kraju slavila ulazak u poluzavršnicu bez izgubljenog seta...

-->> [LIVESTREAM] Mrva u borbi za polufinale Svjetskog prvenstva

Lučić je fenomenalno otvorila susret, povela 5:2, ali je Walloe ubrzo uhvatila priključak. Igralo se poena za poen sve do 9:9, kad Dankinja s dva uzastopna osvojena boda dolazi do početne prednosti.

U drugoj dionici je protivnica povela 0:4, ali je naša reprezentativka uspjela napraviti dobru seriju i doći do 7:6 prednosti na semaforu. Ipak, za potpuni preokret nije bilo snage ni koncentracije. Mirjana u drugom setu osvaja još samo jedan poen, dok je Walloe treći set dobila s 11:6.

Članica stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Uspon ne smije biti previše razočarana. Lučić je trenutno sedma na svjetskoj ljestvici i rezultat u Celju je ipak realan odraz njih trenutnih mogućnosti. Prvi cilj je ostvarila, u skupini je ostvarila dvije pobjede, prošla je u četvrtfinale, a za dodatni iskorak trebat će ipak još malo pričekati.

ITTF PTT Svjetsko prvenstvo 2018:
ČETVRTFINALE:
Mirjana Lučić - Sophie Amanda Walloe 0-3 (9:11, 8:11, 6:11)

 

Podijeli